Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles maakt het Feyenoord nog lastig, meer niet

Geplaatst op 9 september 2017 door   ·   Geen reacties


ALMELO – Er zijn van die wedstrijden die je zomaar met 0-7 dreigt je verliezen, maar die je uiteindelijk nog met 3-3 gelijk kunt spelen. Heracles speelde het vanavond bijna klaar tegen Feyenoord, dat echter na een ruststand van 0-3 bij 2-3 toch de 2-4 scoorde.

Een wonderlijke avond, met een oppermachtig Feyenoord, dat het zich permitteerde de ‘gewonnen’ wedstrijd na de reglementair voorgeschreven theepauze uit te willen spelen door achterover te leunen, waardoor Heracles een tandje bij kon zetten en via Reuven Niemeijer in het laatste kwartier van 0-3 terugkwam tot 2-3. Aangespoord door het publiek werd Alles of niets gespeeld, maar zonder achterhoede, zelfs zonder keeper, is één vijandelijke tegenstoot dan de nekslag.

Verlengde warming-up

In de eerste helft speelde Heracles een verlengde warming-up. Maakte niet uit wat het gevolg van de slapte was, dat zou na de aftrap van de tweede helft wel recht worden gezet. Feyenoord betrad met een andere instelling het kunstgras dat door donder, bliksem, regen en knalzucht was besproeid, belicht en bedonderd. Feyenoord kon er goed op uit de voeten en Heracles werd onder de voet gelopen. De beide treffers van Steven Berghuis waren het directe gevolg van slordig-dom verlies van het zwart-witte middenveld. En na dik een half uur stond het zowaar 0-3. Werkelijk niemand bij Heracles haalde een voldoende.

Goor en Enter

En dus moest er in de rust vooral over het verleden worden gesproken. Gelukkig had Han Pas uit Goor daar wel oren naar. Hij weidde uit over zijn avonturen als speler, leider en bestuurder van Hector, vooral over een gepassioneerde wedstrijd op Krompatte in en tegen Enter. Van oudsher heerst er strijdzucht en naijver tussen beide dorpen, wat tijdens voetbalwedstrijden met sportieve middelen werd voortgezet, maar wel op het scherpst van de snede.

Met volle overgave

Het gesprek bleek telepathisch-aanstekelijk te werken op de Heraclieden, want in de twee helft kwam er iets meer Goor en Enter in het spel van de Almeloërs. Er werd met overgave gevoetbald, met donder en bliksem in het spel. Daar moet wel bij worden aangetekend dat Feyenoord, met Manchester City in aantocht, van plan was zo min mogelijk krachten te verspillen. Het brak de Rotterdammers bijna nog lelijk, want na twee(!) doelpunten van Reuven Niemeijer (zie foto) leek het wachten op de gelijkmaker. Tot de laatste van de vier minuten extra speeltijd..

Heracles–Feyenoord 2-4 (0-3)
Scoreverloop: 21 Berghuis 0-1, 28 Berghuis 0-2, 32 Boëtius 0-3, 73 Niemeijer 1-3, 81 Niemeijer 2-3, 94 Larsson 2-4
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (64 Duarte), Van Ooijen (36 Monteiro), Pelupessy (76 Vermeij), Niemeijer, Peterson, Gladon, Darri
Opstelling Feyenoord: Jones; Diks, St. Juste, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen (21 Kramer), Boëtius (68 Larsson)
Arbiter: Makkelie
Geel: Peterson, Duarte en Darri (van Heracles) Vilhena en Van der Heijden (van Feyenoord)
Toeschouwers: 11.500

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief