Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles machteloos bij AZ; vijf treffers in tweede helft

Geplaatst op 9 december 2017 door   ·   1 Reactie

ALKMAAR/ALMELO – Hoewel de ruststand anders doet vermoeden zat op de wedstrijd AZ-Heracles vanavond geen enkele spanning, na de pauze werd het enorme krachtverschil ook in doelpunten uitgedrukt: 5-0. Het was dik verdiend, want AZ toonde zich oppermachtig. Waar nog bijkwam dat doelman Bram Castro van de Almeloërs zacht gezegd niet zijn beste dag had.

Heracles kon vanaf de aftrap moeilijk onder de druk uitvoetballen tegen een agressief AZ, maar hield met enig geluk de nul. Na de rust werd de ploeg kapot gespeeld en werd het alsnog een enorme afstraffing.

Tegen een muur
Vooraf had trainer John Stegeman van Heracles gezegd dat hij de strijd wilde aangaan , maar daar kwam weinig van terecht. De ploeg werd van meet af aan tegen de muur gezet en kon weinig bewerkstelligen, op een schot van Reuven Niemeijer na. Toch hield Heracles de boel dicht, maar na de pauze was er geen houden meer aan, zeker niet toen de uitblinkende Alireza Jahanbakhs na tien minuten de ban brak, met behulp van Castro. De keeper van Heracles ging bij de tweede Almaarse treffer evenmin vrijuit door over een schuiver van Guus Til te duiken.

Prijsschieten
Daarna was het prijsschieten,

waarbij Guus Til en de ooit voor Heracles scorende Wout Weghorst nummer vier liet aantekenen, waarna op slag van het voor de Almeloërs bevrijdende eindsignaal man of the match Janhanbakhs het kwintet volmaakte.

AZ-Heracles 5-0 (0-0)
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Wuytens, Van den Buijs (Baas), Duarte (Van de Berg), Niemeijer (77Vermey), Pelupessy, Monteiro, Kuwas, Gladon, Peterson
Arbiter: Van de Graaf

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Piet says:

    Een conclusie: ‘Degradatie kandidaat’

    Stilletjes hoopte ik in een slechte film te zitten, maar gezien hebbende wat ik werkelijk gezien heb was dit zo erg, zo ver schrik ke lijk erg, dat ik bij de 0-3 ben vertrokken. Ik kon het niet meer aanzien. Men kwam van alles te kort op het veld. Misschien moet John Stegeman maar is bij zichzelf te rade gaan. Peter Bosz is vrij overigens.
Archief