Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles moet na Spaanse trainingen ook uit presteren

Geplaatst op 4 januari 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De eerste helft van het seizoen van Heracles levert de wel min of meer verwachte plek in de middenmoot op. De vraag is alleen waar de ploeg van trainer John Stegeman zou hebben gestaan als er ook buiten Almelo zou zijn gewonnen. Op vreemde bodem sprokkelden de Almeloërs slechts twee punten.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is vandaag begonnen en komende zondag vertrekt de selectie naar het trainingskamp in Estepona, alwaar ook een oefenwedstrijd tegen Karlsruher op het programma staat, een club uit de derde divisie in Duitsland met een roemrijk verleden. De wedstrijd sluit de overwintering volgende week vrijdag af, want een dag later vliegt Heracles terug. Overigens reizen Brandley Kuwas (zie foto) en Lerin Duarte niet mee, want de eerste hoopt in die week vader te worden en de tweede herstelt nog van zijn kuitbreuk.

PSV thuis
Vanaf dinsdag 16 januari is alles gericht op de eerste wedstrijd na de winterstop, zondag 21 januari, meteen een klapper, want in de namiddag tegen koploper PSV. Er is perspectief, want de wedstrijd is in Almelo.
Vorig seizoen vond die wedstrijd ook in januari plaats, de 28-ste, met die fantastische goal van Samuel Armenteros die Heracles een kwartier voor tijd op een indrukwekkende wijze naast PSV poeierde, 1-1, terwijl Thomas Bruns krimpend van de pijn geblesseerd op het veld lag. Daarna scoorde PSV nog wel twee keer en ging dus als winnaar van het veld.

Voor en tegen
Momenteel staat Heracles boven in het rechter rijtje, met 22 punten, gelijk met VVV, waarvan in de laatste wedstrijd voor de winterstop werd verloren.
Behalve dat er uit slechts twee punten werden gepakt (in Heerenveen en Utrecht) werd er weinig gescoord. Wat dat betreft breekt het vertrek van Armenteros de Almeloërs wel op. Beroerder is nog het aantal tegentreffers, namelijk 37, net zoveel als de nummer laatst Sparta Rotterdam. Alleen Roda JC en Willem II moesten meer doelpunten incasseren, beide veertig. Hier wreekt zich toch de verkoop afgelopen zomer van bijna de complete verdediging.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief