Vrijdag 29 maart 2024

Heracles na nederlaag bij AZ voor vierde plek uit beeld

Geplaatst op 23 april 2019 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR/ALMELO – Door in Alkmaar met 2-1 van AZ te verliezen is er een slag verloren, maar nog niet de krijg. De vierde plek op de ranglijst is uit beeld, die is voor AZ, maar de Almeloërs kunnen zich welzeker nog plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Met een magnifieke goal, een straf schot met licht effect, zette Calvin Stengs de thuisclub op voorsprong. Daarna kreeg Heracles, dat gegroepeerd speelde, zo zijn kansen, maar Adrián Dalmau ontbeerde vanavond de scherpte. Kort voor rust, in een fase dat de Almeloërs de baas waren, bracht Brandley Kuwas, zij het met enig fortuin, de gelijkmaker op het bord. Hij miste, maar kreeg de bal terug en drukte toen wel af.

Meer drive
In de tweede helft ging vooral AZ op jacht naar doelpunten, maar kreeg Heracles vanuit het midden ook zo zijn kansen. De club van de naar FC Urecht verkassende trainer John van de Brom had meer drive om te winnen en Albert Gudmundsson scoorde het doelpunt dat daar het gevolg van was. En diezelfde Gudmundsson had ook nog een tweede moeten maken, maar liet dat na. Een doelpunt van Teun Koopmeiners werd afgekeurd wegens buitenspel en opnieuw onderscheidde Heracles-keeper Janis Blaswich zich weer een paar keer door de 3-1 te voorkómen. AZ verdiende toen ook de tweede, al had voor hetzelfde geld invaller Lerin Duarte de gelijkmaker op zijn naam geschreven, maar hij schoot op de paal.