Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles niet de mindere, wel de verliezer bij Feijenoord

Geplaatst op 18 februari 2018 door   ·   2 Reacties

ROTTERDAM/ALMELO – Heracles Almelo had vanmiddag zomaar voor een verassing kunnen zorgen met een driepunter of tenminste een punt tegen Feijenoord in De Kuip.

De regerend landskampioen, die die titel zeker niet prolongeert, maar nog wel de beker kan winnen, was absoluut niet beter dan de Almeloërs, die dan ook makkelijk standhielden. Beide teams schuwden de aanval niet en creëerden kansen. Ze waren beide niet effectief genoeg.

Brandley Kuwas, die het niveau van voor zijn blessure weer lijkt te krijgen en met overtuiging speelt, schiep ruimtes, bood medespelers mogelijkheden en kreeg ook zelf kansen. Het mankeerde echter bij beide teams aan scherpte in de afwerking. Bovendien waren de keepers Bram Castro van Heracles en Brad Jones van Feijenoord in goeden doen.

Finessse en geluk
De beste kansen van Heracles waren voor én na rust voor centrumspits Vincent Vermeij, maar die had in de finesses zijn dag niet of was te zelfzuchtig. Ondertussen scoorden de Rotterdammers wel dankzij een perfect geplaatst schot van Van Persie. Het was Kristoffer Peterson die namens Heracles even daarvoor dichtbij was met een bal die meer had verdiend dan via de lat terug te kaatsen. Kort voor tijd zette trainer John Stegeman er een extra spits bij met Paul Gladon, die nog een dot van een kans kreeg, maar de bal te weinig precisie meegaf om Jones te verschalken.

Feijenoord-Heracles 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 57 Van Persie 1-0
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Pröpper, Wuytens (67 Droste), Baas, Van Ooijen (67 Osman), Jakubiak (84 Gladon), Monteiro, Kuwas, Vermeij, Peterson
Opstelling Feijenoord: Jones, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Diks, El Ahmadi (84 Amrabat), Van Persie (73 Toornstra), Vilhena, Berghuis, Jørgensen, Boëtius (90 Botteghin)
Arbiter: Janssen.
Geel: Baas (Heracles), Diks en Nieuwkoop (Feijenoord)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul@gmail.com says:

    Heracles speelde fel en agressief, moet ook wel anders wordt je in de Kuip aan flarden gespeeld. Feijenoord was niet in beste doen, verre van dat zelfs maar in voetbal is het nog altijd zo dat de club die de minste missers maakt vaak de winnaar wordt. Zo ook Feijenoord. Van Ooijen moest even een actie maken achter zijn standbeen langs. Helaas balverlies, waardoor Feijenoord de aanval kon doorzetten, en waarbij v. Persie de bal mooi in de hoek buiten bereik van Castro kon binnen schieten. Weg was het verdiende punt(en). Helaas!
    Komende zaterdag dan maar tegen Zwolle.

  2. jeroen says:

    Je verdient gewoon geen punt(en) als je zo slordig met de kansen omgaat en je met name aanvallend niet scherp aan de wedstrijd begint. Kuwas kreeg al na enkele minuten een 100 procent kans, toen hij alleen op doelman Jones af kwam. Kuwas zat nog te slapen ipv scherp te zijn in zo’n situatie, de 0-1 zat er gewoon in. Daarna heeft Heracles zoveel kansen op knullige wijze gemist, dat is vragen om een nederlaag. De goal kwam er uiteindelijk wel, zoals altijd aan de andere kant. Als ze ooit eens van Feijenoord hadden kunnen winnen, dan was het vandaag wel.
Archief