Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Heracles ondanks zege tussen hoop en vrees

Geplaatst op 19 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Ondanks de knappe overwinning, heeft Heracles zich een moeilijke uitgangspositie voor de return verschaft. In eigen huis zegevierden de Almeloërs vanavond met 3-2 op nummer vijf FC Groningen. De twee tegendoelpunten, die direct na de 2-1 en de 3-0 vielen, brengt de ploeg echter tussen hoop en vrees voor het duel in de Euroborg, aankomende zondag.

Heracles heeft dit seizoen weliswaar drie keer gewonnen tegen FC Groningen, maar in de vierde wedstrijd kunnen alle voorgaande successen alsnog teniet worden gedaan. Natuurlijk draaide de Almelose club na de winterstop een reeks boven alle verwachtingen en is de achtste plaats met de voorlaatste begroting van Nederland een prima prestatie, toch doelde trainer Peter Bosz voorafgaand op niets minder dan Europees voetbal. En dan zou de nasmaak zou extreem bitter zijn, mochten Heracles die twee tegendoelpunten de kop kosten.

Voor het tweede treffen moet Heracles vooral kracht putten uit het vertoonde spel, want de ploeg was in Almelo negentig minuten de betere. Telkens zocht Heracles de voetballende oplossing, maar deed een gebrek aan scherpte in de eindpass en een gebrek aan concentratie na twee eigen treffers een ruime overwinning voorkomen. Na een kwartier zat de ploeg immers al in een royaal zadel, door doelpunten van Samuel Armenteros en Darl Douglas (foto), maar incasseerde net zo gemakkelijk de aansluitingstreffer van Jonas Ivens. Tien minuten na rust zette Armenteros de marge opnieuw op twee, maar zorgde Leandro Bacuna voor de 3-2.

Terwijl Groningen in het vervolg alleen nog maar uit de omschakeling met snelheid over de middellijn kwam, trachtte Heracles een beter uitgangspunt op de volgende ronde te forceren. Gezien het spel had de ploeg recht op meer. In de slotfase was Heracles dreigend, maar kwam de ploeg offensief te vaak een stap tekort.

De 3-2 is een uitslag die de ploeg tussen hoop een vrees brengt. De derde zege op de Groningers moet kracht brengen, net als het vertoonde spel, maar de twee tegentreffers blijven hangen. Zondag hoeft de thuisploeg immers niet een verrassende prestatie te leven om een ronde verder te komen. Heracles wordt gedwongen te overleven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief