Vrijdag 17 januari 2020
Twentesport

Heracles ontdoet zich simpel van Stegeman z’n PEC

Geplaatst op 26 oktober 2019 door   ·   5 Reacties

ALMELO – Zonder noemenswaardige problemen heeft Heracles Almelo zich vanavond ontdaan van PEC Zwolle. De ploeg van voormalig Heracles-trainer John Stegeman werd met met name vanwege de tweede helft met 4-0 van de Twentse hoofdstad teruggestuurd naar de Overijsselse. Daar viel – op pakweg de eerste dertig minuten van de wedstrijd na – ook weinig op af te dingen.

Lennart Czyborra, die vorige week bij Feijenoord liet zien fabelachtig een doelpunt te kunnen voorkomen, toonde nu dat hij ze net zo fabelachtig kan maken. Na een kwartier brak hij de ban door na een fantastische aanname de bal loeihard in de PEC-goal te poeieren. De ploeg van trainer Frank Wormuth speelde offensief, liet daardoor veel ruimte aan de tegenstander, wat riskant was en bleef, maar dwong daarmee blijkbaar ook geluk af, want de Zwolse spits Mustafa Saymak schoot kort na de Almelose voorsprong op de lat. PEC kwam nog een paar keer vaker gevaarlijk door, maar faalde in de afwerking. Tot zichtbaar leedwezen van Stegeman.

Niettemin was Heracles met vlotte combinaties een tempowisselingen voor eigen publiek, zeker naarmate de wedstrijd vorderde, heer en meester. Bovendien toonde Janis Blaswich bij Zwolse counters weer eens aan een uitstekende doelman te zijn. Een revelatie bij de Heraclieden was – waar dan ook op het veld – Orestis Kiomourtzoglou. Het enige kritiekpunt is dat het lang duurde, tot halverwege de tweede helft, alvorens de 2-0 op de borden kwam. Sylvester van der Water rondde toen een heerlijke aanval af. Mauro Junior nam op slijten van Joey Konings tien minuten voor tijd de derde voor zijn rekening en Konings zelf greep de blessuretijd aan voor nummer vier.

FOTO: heracles.nl

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Piet says:

  Nou, nou Harry dat ‘simpel’ ligt in mijn optiek iets wat genuanceerder. Als rechtgeaarde ‘ERVE’ supporter was het natuurlijk mooi dat de drie punten in Almelo zijn gebleven, maar….
  Indien op het moment, bij de stand van 1-0, PEC Zwolle in de tweedehelft de gelijkmaker zou hebben gescoord, had ik het nog wel eens willen zien hoe de eindstand er na 90 minuten had uitgezien. PEC had meer dan voldoende kansen om tot scoren te komen. Maar ja, daar is weer die beroemde voetbalwet: als je de kansen krijgt en niet scoort, doet de tegenstander dat wel, waarvan acte.
  Komende week 2x dezelfde tegenstanden t.w. Fred Grim’s RKC. Heracles pas op je tellen!!
  —————————————
  Czyborra en Kiomourtzoglou’s contracten a.s.a.p openbreken, verlengen en ophogen. Zo niet, is de kans erg groot dat beiden volgend seizoen niet meer in de’ERVE’spelen.(wat een vreselijke naam!)

 2. Jeroen says:

  Ja Piet Zwolle was in de eerste 25 minuten aan de bal beter en Heracles grossierde in foute passes en miscommunicatie. Verder hebben we in die eerste 25 minuten geen echte kans van Zwolle gezien. Voetballen om balbezit te krijgen zonder rendement hebben we zo langzamerhand wel gehad in dit land. Ja en als Zwolle 1-1 maakt, ja wat dan? Dan zouden we verloren hebben? komt op Piet!!! Tegen Willem II waren de Tilburgers in het begin ook beter, wij maken 1-0 en zij daarna 1-1, maar vervolgens winnen we deze pot ook simpel met 4-1!

 3. Piet says:

  John Stegeman gaf aan in het interview bij RTV-Oost dat zij, zeker de eerste helft, beter waren. Daar ben ik het volledig mee eens. En wanneer dan die 1-1 valt, ‘komt ie weer’, had ik het wel eens willen zien. Desondanks ‘een driepunter’voor de -ERVE-boys, waarvan acte!

 4. Jeroen says:

  Wat moet Stegeman anders zeggen dan Piet? Ja hij heeft wel gelijk,maar daar komt het,hij moet noodgedwongen wisselen en dan maakt hij vervolgens een verkeerde keus. Thomas Bruns is een goede voetballer, maar dan moet je hem wel veel maar laten spelen. Thomas is een speler die minuten moet maken, wedstrijdritme is voor hem zo belangrijk. Ook als het 1-1 was geworden zou Heracles nog gewonnen hebben. Om de doodsimpele reden dat Zwolle defensief zo zwak is met Lachman (de man kan er niets van, het lachertje van de eredivisie) en die zwalkende doelman. Heracles is veel meer een team, Zwolle is los zand, ze doen maar wat. Balbezit en rondspelen tot je een ons weegt en zonder de trekker over te halen. Zien we dat niet meer hier bij een club in de regio?

  • Geurt says:

   Als het 1-1 was geworden had Heracles dus toch gewonnen… Nemen ze daar genoegen bij de Toto ? Of lever je je formuliertje in bij de plaatselijke gokturk ?
   Je blijft lachen met de piepkuikens.
   En wat zien ze dan niet meer hier, bij een club uit de regio ?
   Waar heb je het over, man.
Archief