Heracles pakt met gelukkige zege belangrijke punten

Geplaatst op 7 februari 2020 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Het was weer nauwelijks om aan te zien wat Heracles er vanavond van bakte, maar het zoet van de overwinning verdreef het zuur van de spelkwaliteit. Van het zeker gelijkwaardige Fortuna Sittard ging in Almelo zelfs meer dreiging uit, maar waar Heracles en pengel nodig had om op voorsprong te komen, daar miste Fortuna een pengel om gelijk te maken. Dat het van 1-0 ook nog 2-0 werd was voor de statistiek.

Cruciaal was in de eerste helft het benutten van de strafschop door Cyriel Dessers, die ook de tweede goal van Heracles in de tweede helft voor zijn rekening nam. Het had heel anders kunnen lopen als Mark Diemers in de eerste helft een vrije een vrije schop niet op de lat maar er net onder mikte en na rust de aan de Limburgers toegekende strafschop had benut, maar keeper Janis Blaswich van Heracles werd de held van Almelo door de gelijkmaker te verijdelen. Vervolgens mocht Dessers ook nog zijn tweede van de avond en zijn veertiende van het seizoen te maken. Hij versterkte er zijn koppositie op de nationale topscorerslijst mee.

Heracles had de overwinning keihard nodig om niet verder af te dalen en kans te behouden op een plek in het linker rijtje. Om dat te bereiken zal meer nodig zijn dan de ploeg van trainer Frank Wormuth liet zien.

Voorlopig overheerst in Almelo de opluchting over de broodnodige winst, maar de ogen kunnen niet worden gesloten voor her verval. Want waar Heracles in de eerste seizoenhelft fris en fruitig speelde, daar gaat het nu moeizaam en breierig. Het was tekenend dat Fortuna geruime tijd het beter spelende team was en dat Heracles ten koste van twee gele kaarten (Mauro Junior en Alexander Merkel) de boel dicht wist te houden.

Cruciaal was de ingreep van de VAR die scheidsrechter Björn Kuipers vroeg nog eens naar een confrontatie in het zestienmetergebied te kijken die hem tot het inzicht bracht dat George Cox op onoirbare wijze Silvester van der Water van scoren afhield: rode kaart, strafschop en goal. Gesterkt door de voorsprong speelde Heracles na rust wel met iets meer overtuiging, maar groots was het niet en eigenlijk kwam het meeste gevaar van de ploeg uit Sittard.

De gemiste pengel van Diemers én de beslissende 2-0 van Dessers waren het slotstuk van dit povere treffen. De driepunter was nodig en werd gevierd, maar het spel zal beter moeten om een plek in het linker rijtje in de wacht te slepen.