Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Heracles pakt punt door hakje van gouden wissel Cairo

Geplaatst op 18 februari 2011 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – Heracles heeft vanavond in een uitwedstrijd de derde remise  van het seizoen geboekt. In de Domstad kwamen de Almeloërs al vroeg op achterstand tegen FC Utrecht, kreeg de ploeg ook nauwelijks kansen, maar bleek Ellery Cairo (archieffoto) in de slotminuten een gouden wissel van trainer Peter Bosz. Met een hakje maakte hij de 1-1.

Afgezien van een schot op de lat van Everton, had Heracles nog niets in de melk te brokkelen voor de rust. FC Utrecht, dat niet eens groots speelde, kwam al vroeg op voorsprong en creëerde vervolgens een handvol kansen om de marge te vergroten. Nana Asare, Ricky van Wolfswinkel en Dries Mertens hadden de Domstedelingen nog in de eerste helft in een royale positie kunnen brengen, maar Remko Pasveer voorkwam erger. De openingstreffer viel immers al na twee minuten. Van Wolfswinkel, die zijn rentree maakte, werkte een perfecte dieptepass, nadat Birger Maertens buitenspel ophief, onhoudbaar achter Pasveer. Een treffer met een zure nasmaak, aangezien de kans uit een onterecht gegeven Utrechtse ingooi kwam.

In de tweede helft kwam er, met de komst van Marko Vejinovic voor de matig spelende Everton, meer stabiliteit binnen de Almelose ploeg. De verdedigende organisatie was bovendien ook beter. Utrecht, dat in de eerste helft door het centrum telkens gevaarlijk was, moest na de rust veelvuldig de buitenkant opzoeken, maar werd daar nauwelijks gevaarlijk uit. Edouard Duplan was nog het meest dichtbij. De actie was oogstrelend, maar het schot in de korte hoek bleek niet verrassend genoeg voor Pasveer.

In de slotfase wisselde Peter Bosz nog twee keer, maar één bleek een gouden. Ellery Cairo tikte, op intuïtie, een voorzet van Tim Breukers met de hak binnen, waardoor Heracles alsnog op gelijke hoogte kwam. Met pijn en moeite bereikte Utrecht, dat er compleet doorheen zat, zonder nog meer schade het eindsignaal. Heracles zette nog een keer aan, maar alleen Vejinovic durfde de trekker over te halen. Het schot werd echter geblokkeerd. Ook al zat er op het laatst misschien nog meer in, een punt is een prima resultaat voor Heracles, dat gezien de verhoudingen over de gehele wedstrijd ook niet meer verdiende.

Scoreverloop: 3. Van Wolfswinkel 1-0, 89. Cairo 1-1
Geel: Van der Maarel, Strootman (FC Utrecht) Maertens (Heracles Almelo)
FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel (46. Markiet), Vorstermans, Wuytens, Nesu, Strootman, Asare (21. Maguire), Lensky (60. Nijholt), Duplan, Van Wolfswinkel, Mertens.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah (83. Cairo), Overtoom, Fledderus, Douglas (83. Rienstra), Armenteros, Everton (46. Vejinovic).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief