Heracles plaatst zich overtuigend voor play-offs

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   Geen reacties
ALMELO – Heracles Almelo kan zich opmaken voor de strijd om Europees voetbal. De Almeloërs wonnen vandaag met 3-0 van ADO Den Haag en zijn daardoor geplaatst voor de play-offs. In een matige wedstrijd met weinig spektakel, was Heracles de bovenliggende partij. De eerste twee treffers kwamen op naam van Willie Overtoom, Samuel Armenteros had het laatste woord.
De toeschouwers moesten lang wachten op iets dat in de buurt kwam van spektakel. Het vertoonde in het Polman Stadion was lange tijd matig. Heracles liep, doordat Marko Vejinovic constant naar binnen kroop en ADO compact speelde, veelvuldig in een trechter. De beste kans deed zich voor in de blessuretijd van de eerste helft. Samuel Armenteros bracht zichzelf in scoringspositie na een goede actie, maar zijn schot werd gekeerd door Gino Coutinho.

In de tweede helft zette Heracles veel druk en had ADO moeite zich staande te houden. De club uit de residentiestad gokte op de counter, maar werd daar niet gevaarlijk uit. De Almelose ploeg kwam vervolgens ook terecht op voorsprong. Timothy Derijck haalde Armenteros onderuit, waarna Overtoom vanaf de penaltystip koelbloedig binnen schoot.

Dat ADO pas na 77 minuten de eerste goede kans van de wedstrijd noteerde – Lex Immers schoot over na een prima voorzet – was typerend. Heracles bepaalde het tempo, zette de toon, was het meest daadkrachtig en behaalde op basis daarvan terecht de play-offs. In de slotfase maakten de Almeloërs definitief een einde aan alle twijfels. Overtoom maakte, uit een mooie aanval, de 2-0. Armenteros profiteerde van geblunder in de Haagse achterhoede: 3-0. Een passend eind van het officiële seizoen, waarin Heracles veel vertrouwen kan putten voor de duels die komen gaan.