Vrijdag 17 januari 2020
Twentesport

Heracles poetst echec RKC uit met toverspel tegen VVV

Geplaatst op 9 november 2019 door   ·   3 Reacties

ALMELO – In een flitsende wedstrijd met een uitblinkende spits Cyriel Dessers heeft Heracles de schande van Waalwijk uitgepoetst door thuis tegen VVV met 6-1 te winnen en zich zo te revancheren voor de nederlaag bij RKC. Dessers maakte een loepzuivere hattrick met drie goals in één helft. Het spel van de Almeloërs sprankelde bij vlagen. Waarbij wel moet worden aangetekend dat VVV een kansloze ploeg is, terwijl RKC juist aangenaam voetbalt.

Het publiek in Almelo kreeg vanavond hoe dan ook wat het wilde: een gedreven ploeg die met ruime cijfers won.

De formatie van trainer Robert Maaskant werd in Almelo op onthutsende wijze op alle fronten afgetroefd, ook al doordat Heracles intrinsiek gemotiveerd was zichzelf na de zeperd van vorige week te herpakken door te winnen. Er werd aanhoudend druk gezet en de Venlose doelman Thorsten Kirschbaum moest van meet af aan alle zeilen bijzetten, en dan nog vergeefs ook, al werden in die fase veel riante mogelijkheden door de thuisploeg niet benut.

Na een klein half uur, want zo lang duurde het, drukte Heracles het overwicht toch uit in een voorsprong toen Alexander Merkel zijn eerste treffer voor de club maakte door een vlekkeloze aanval over meerdere schijven af te ronden. Vijf minuten voor rust bracht Sylvster van der Water met een heerlijke goal de tweede namens Heracles op de borden na een werkelijk oogstrelende combinatie met Navajo Bakboord.

Na de rust ging het hard, vooral doordat het op de heupen kreeg. Hij maakte de 3-0 door een voorzet binnen te glijden. Mauro Junior scoorde de 4-0 ter afronding van weer een fluwelen combinatie, Dessers nam de vijfde weer voor zijn rekening, ging op zoek naar de zesde (zijn derde) en vond die ook. Het was Peter van Ooyen die daarvoor de eretreffer, als je daar al van kunt spreken, scoorde, wat ook weer veelzeggend was, dat een voormalig Heraclied voor VVV moest scoren.

FOTOGRAFIE: heracles.nl

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Jeroen says:

  Voor de goals en het betere voetbal moet je in de regio Twente nu in Almelo zijn, dat is na dit weekend wel duidelijk.
  Het team heeft zich goed herpakt na de uitglijder in Waalwijk vorige week.

 2. piet says:

  Zelden zo’n slecht voetba(llende ploeg gezien als VVV-Venlo ondanks die ene doelkans bij een 2-0 achterstand.Tuurlijk wanneer die bal er wel ingaat wordt wellicht een ‘andere’wedstrijd. Gelukkig scoorden de Venlonaren niet maakte Heracles er toen maar een gala voorstelling van.
  Opnieuw stond de verdediging weer eens niet goed bij de vrijetrap van Peter van Ooyen terwijl men toch diende te weten dat hij buitengewoon goed een vrijetrap kan benutten.
  De eerstvolgende wedstrijd is in Amsterdam tegen Ajax.
  Ik vrees een klein beetje temeer gezien de wedstrijd van Ajax tegen Utrecht.
  2 – 0 lijkt me nog redelijk, hopelijk zit ik er, in positieve zin, naast.
  We gaan het beleven zaterdag de 23e om 20.45uur.

 3. Jeroen says:

  Bij jou is het glas van Heracles altijd half leeg Piet, dat valt mij op! Heracles is maar Heracles, Een modale eredivisieclub die kan verliezen als je het niet verwacht en als we de favoriet zijn en een goed resultaat behalen als niemand het verwacht. Ajax vorig seizoen: uit 1 en thuis 3 punten! Heb je er moeite mee om het positieve van het team te zien Piet? Ik heb alle indruk. Natuurlijk was VVV Venlo het slechtste team wat ik gezien heb tot nu toe. Maar dat is mede de verdienste van Heracles want na 15 minuten had het al 2-0 moeten staan. Wat de vrije trap betreft, dat licht niet aan de verdediging maar aan de goede trap van Peter van Ooijen en het slecht opstellen van Blaswich. Hij had hem zeker kunnen pakken.

  En wat Ajax uit betreft, je hoeft als Heracles supporter helemaal niet te vrezen, want we reken gewoon op 0 punten. Welke eredivisieclub kan er nu wel in Amsterdam een goed resultaat halen dan? Als we een strijdbaar Heracles zien en ze komen er regelmatig uit om Ajax pijn te doen, dan zou je tevreden moeten zijn. Frank Wormuth heeft er een team van gemaakt en je ziet gewoon dat de 11 voor elkaar willen knokken. Dat zien we graag, ongeacht de uitslag. Ik heb al geschreven voor vermaak moet je in Almelo zijn en niet hier 22 km verderop. Daar is het billenknijpen en onze lieve heer vragen
  om hulp.
Archief