Dinsdag 23 april 2024

Heracles probeert het en krijgt Europese kous op de kop

Geplaatst op 21 mei 2019 door   ·   Geen reacties

UTRECHT/ALMELO – Als je de kansen niet benut, kun je nooit winnen. Dat is de meest bondige samenvatting van FC Utrecht-Heracles. Na thuis al te hebben verloren, kreeg Heracles zeker in de eerste helft meerdere gelegenheden om de in Almelo opgelopen 0-2 nederlaag ongedaan te maken, maar Brandley Kuwas en Adrián Dalmau waren niet attent of scherp genoeg. Dat na de rust Utrecht drie keer scoorde betekende voor de Almeloërs over en uit.

Dat het 3-0 voor Utrecht werd en niet voor Heracles betekent dat het seizoen er voor de ploeg van trainer Frank Wormuth op zit en dat Europees voetbal er komend seizoen niet inzit. Utrecht liet Heracles in de eerste helft beuken en liet na de rust zien hoe je dat snel en effectief doet, vanuit de counter.

Simon Gustafson haalde na een overtreding van Mats Knoester in de zestien de angel uit de wedstrijd, waarna de ingevallen Jean-Christophe Bahebeck erin de laatste tien minuten nog twee bijprikte.