Heracles richting het linker rijtje ten koste Groningen

Geplaatst op 4 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles boekte vanavond de vierde thuisoverwinning door het geplaagde FC Groningen met 2-1 te verslaan. Acht minuten voor tijd besliste Jeff Hardeveld de wedstrijd door bij 1-1 een penalty voor de Almeloërs beheerst binnen te schieten.

Het was geen hoogstaande wedstrijd. Groningen maakt een sportieve en personele crisis door en wilde die bezweren met winst in Almelo. Heracles wil tot het linker rijtje behoren en ook daarvoor waren drie punten nodig. De teams hielden elkaar in evenwicht, Groningen was voetballend zeker niet minder, enzo kon het dubbeltje beide kanten op.

Van het hele veld
Als zo vaak dit seizoen was Brandley Kuwas de grote man van niet alleen Heracles, maar van het hele veld. Hij bereidde met een aantal machtige schijnbewegingen en een perfecte pass de 1-0 voor van Reuven Niemeijer, die vrij voor de goal stond doordat heel Groningen geobsedeerd was door Kuwas.

Er waren meerdere mogelijkheden om de score te vergroten, maar het tegenovergestelde gebeurde, want Groningen kreeg een strafschop na licht hands (meer toeval dan bewust) van Jamiro Monteiro. Het was Lars Veldwijk die keeper Bram Castro vanaf elf meter verschalkte.

Klap niet te boven
In de tweede helft drong Heracles meer aan, weer met Kuwas als meest bepalende en gevaarlijke speler. En nu was het Heracles dat een strafschop kreeg doordat Kuwas onreglementair naar het kunstgras werd gewerkt. Verrassenderwijs kwam linksback Hardeveld aanlopen voor de voltrekking van het vonnis. Hetwas niet de beste penalty van het seizoen, maar hij ging er wel in. Groningen kwam die klap niet meer te boven.

Heracles-Groningen 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 14 Niemeijer 1-0, 44 Veldwijk 1-1, 81 Hardeveld 2-1
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Pröpper (14 Wuytens), Van den Buijs, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer (67 Duarte), Monteiro, Kuwas, Gladon (83 Vermeij), Peterson.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Geel: Duarte (Heracles) Te Wierik en Warmerdam (Groningen)
Toeschouwers: 9.500