Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Heracles sluit kalenderjaar af met gelijkspel tegen PEC Zwolle

Geplaatst op 22 december 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo heeft het kalenderjaar afgesloten met een gelijkspel tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam in de eerste helft via een simpele intikker van Samuel Armenteros op voorsprong. Nog voor de rust kwam PEC Zwolle alweer op gelijke hoogte via Youness Mokthar, die met succes van afstand schoot.

In een open wedstrijd was het Heracles dat op voorsprong kwam. Na een kwartier spelen gaf Lerin Duarte een mooie steekpass op Samuel Armenteros, die oog in oog met PEC Zwolle-doelman Diederik Boer meedogenloos was en de bal beheerst in het doel tikte. Ondanks de voorsprong zakte Heracles vervolgens wat in. De ploeg die weer in de aanvallende 3-4-3 formatie aantrad, leek Marko Vejinovic te missen. De middenvelder, die in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen NAC Breda disciplinair werd geschorst, is normaal gesproken de man die voor creativiteit zorgt. Zonder hem had Heracles moeite om door de solide defensie van PEC Zwolle te breken. Aan de andere kant was PEC Zwolle wel trefzeker. Linksbuiten Youness Mokthar schoot van afstand met succes op het doel van Remko Pasveer en verzorgde op die manier de gelijkmaker. Ondanks enkele afstandschoten van onder andere Lerin Duarte bleef het vervolgens gelijk tot aan de rust.

PEC Zwolle kwam sterker uit de kleedkamers dan Heracles. De ploeg van trainer Art Langeler had de bovenhand en creëerde een handvol kansen. Het ontbrak de Zwollenaren echter aan scherpte voor het Almelose doel. Vooral Pluim had een grote mogelijkheid om zijn team op voorsprong te zetten, maar hij schoot oog in oog met Pasveer naast. Heracles had beduidend minder kansen, maar had wel een grote mogelijkheid via Quansah. De kleine middenvelder kopte vanuit vrije positie de bal echter over het doel. Beide ploegen bleven aanvallend spelen. Hoewel PEC Zwolle in de tweede helft de meeste mogelijkheden kreeg op de winnende treffer, bleef het gelijk in een duel dat voor de neutrale toeschouwer vermakelijk was om te zien.

Door het gelijkspel heeft Heracles nu twintig punten verzameld uit achttien wedstrijden. Daarmee komt het op gelijke hoogte met FC Groningen, dat tiende staat en zondag in actie komt tegen Feyenoord.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
15. Armenteros 1-0, 27. Mokthar 1-1

Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Rienstra, Dorda; Bruns (85. Davidson), Quansah, Overtoom, Duarte; Castillion (60. Gouriye), Armenteros, Everton

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van den Berg, Achenteh; Broerse, Slot (73. Saymak), Drost, Pluim; Bensen, Mokthar.

Foto: Samuel Armenteros (midden) duelleert met Zwoillenaar Lachman
(foto Sportfoto regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief