Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Heracles spoelt bekerkater met oppermacht weg

Geplaatst op 11 april 2012 door   ·   Geen reacties

BREDA – Drie dagen na de kansloze 3-0 nederlaag in de bekerfinale tegen PSV, heeft Heracles Almelo zich volledig gerevancheerd in Breda. Tegen NAC werd de kater weggespoeld met een 2-1 overwinning. De maximale beloning volgde laat en kwam via een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj, maar de reactie op het veld was allesbevredigend.

Vooraf vroeg Peter Bosz zich af op zijn ploeg voldoende mentaal weerbaar was. De trainer vertelde zijn spelersgroep, waarvan het gros hoopt een stap omhoog te maken, dat herstellen in enkele dagen hoort bij topvoetbal. “De teleurstelling moet aan de kant geschoven worden’, opperde hij een dag voor het competitieduel. Bosz kon na afloop alleen maar concluderen dat zijn team aan die oproep gehoor heeft gegeven. De reactie was uitstekend, de zege klinkend.  Was de ploeg in de Kuip nog totaal onherkenbaar, zo’n vijftig kilometer verdrop schudde Heracles alle schroom van zich en toonde het opnieuw zijn sterkste kant. De Griekse god was op vijandelijk grondgebied oppermachtig en zette NAC met pressievoetbal telkens vast op eigen helft. Heracles speelde het grootste deel van de wedstrijd als vanouds en bespeelde moeiteloos de kleine ruimtes tussen de linies van het counterende NAC.

De beloning daarvoor bleef desalniettemin lang uit. NAC-verdediger Jordy Buijs zette zijn ploeg op slag van rust met een pegel op 1-0, waarna Heracles lang tegen die achterstand aanhikte. Pas in de slotfase volgde de verdiende ‘prijs’ voor de vertoonde suprematie. Ninos Gouriye, die de voorkeur kreeg boven Darl Douglas en een prima wedstrijd speelde, haalde verwoestend uit. Even later passeerde Nemanja Gudelj zijn eigen doelman en was de Almelose zege binnen.

Hoewel de focus na de gewonnen halve finale tegen AZ volledig lag op de kraker tegen PSV in de Kuip, die nooit aan het verwachtingspatroon voldeed, richtte Heracles zich direct weer op de geambieerde play-offs. Bosz dacht nog één zege nodig te hebben om directe handhaving – de doelstelling – te bewerkstelligen. Daarin is hij geslaagd. Bovendien is de aansluiting met het linkerrijtje weer gevonden en gaat Heracles een spannende slotreeks tegemoet, waarin zeker kansen liggen, wanneer de ploeg het spel van vanavond weet door te zetten.

NAC Breda – Heracles Almelo 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 41. Buijs 1-0, 77. Gouriye 1-1, 83. Gudelj 1-2 (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Geel: Boukhari (NAC Breda) Bruns (Heracles Almelo)
Rood: 89. Gudelj na slaande beweging (NAC Breda)
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders, Luijckx, Botteghin, El-Akchaoui, Buijs, Gilissen (65. Gudelj), Schilder (82. Bayram), Boukhari (69. Sarpong), Kolk, Lurling
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Davidson, Looms, Quansah (61. Vejinovic), Bruns, Duarte, Gouriye, Armenteros, Everton (89. Pedro)

Foto: Peter Bosz (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief