Zaterdag 20 april 2024

Heracles ten onder tegen beter spelend PEC Zwolle

Geplaatst op 16 september 2017 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/ALMELO – Weliswaar een beetje sneu, maar nittemin verdiend, zo valt de nederlaag van Heracles op bezoek bij PEC Zwolle te kwalificeren. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Zwolle, dat snel de eerste en laat de tweede maakte en daardoor twee keer op voorsprong kwam. Heracles kon in de slotfase niet nog een keer langszij komen en ging zonder punten terug naar Almelo.

Heracles was eigenlijk de hele wedstrijd de onderliggende partij. Dat kwam mede door het krachtige en overtuigend offensieve voetbal van de gastheren. Vanaf minuut één de wil om te winnen. De vroege beloning in de vorm van een doelpunt in de vierde minuut van uitblinker Youness Mokhtar zette de toon. Hij scoorde prachtig door Robin Pröpper af te troeven en Castro te passeren. PEC bleef de bovenliggende partij, maar Mokhtar, Saymaken Thomas weigerden al in de eerste helft de trekker over te halen.

Tikje geluk

In de tweede helft scoorde Heracles met een tikje geluk de gelijkmaker door een goal uit een vrije trap van Jamiro Monteiro, die aan zijn goede invalbeurt tegen Feyenoord een basisplek verdiende en dat waarmaakte. Hij knalde weliswaar op de muur, maar hij zag het leer achter de kansloze keeper Boere in het net ploffen: 1-1. Vervolgens sloeg PEC weer toe via Mokhtar die als gezegd de absolute koning van het veld was.