Heracles-trainer Bosz: ‘Nu maar hopen dat we snel in vorm komen’

Geplaatst op 14 augustus 2011 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Heracles heeft de eerste zege binnen. De gehavende ploeg liet NAC voor de zoveelste keer met lege handen teruggaan naar Breda. De trainers hadden er na afloop zo hun eigen kijk op.
‘Ga voetballen’, had Peter Bosz gezegd tegen zijn ploeg die vorige week in Waalwijk geen sterke indruk had gemaakt. ‘Dat probeerden we vandaag tegen  NAC te doen en ook al leden we vaak balverlies, ik vond dat het goed ging. We durfden wel.’ Bosz sprak in de rust zijn relatieve tevredenheid uit over de instelling van zijn elftal en gaf aan in de tweede helft voor de overwinning te willen gaan. Willie Overtoom en Samuel Armenteros kwamen er beter in en het lukte om de drie punten te pakken. Ik vond de overwinning over het geheel genomen terecht. Nu moeten we hopen snel in vorm te komen. Over deze wedstrijd ben ik tevreden en geef ik de spelers een compliment’, aldus Bosz.

John Karelse, de trainer van NAC, had in de rust met de 1-0 voorsprong op het scorebord, nog een goed gevoel. ‘We hadden goed druk gezet en ik zag dat Heracles daardoor vaak de lange bal moest spelen. Dat wilden we in de tweede helft ook doen, maar we liepen teveel terug. Daarmee speelden we Heracles in de kaart, want ze zijn technisch goed en kunnen in een kleine ruimte goed voetballen’, meende Karelse die de strafschop na de valpartij van Glynor Plet (foto) geen strafschop vond. ‘We hebben de nederlaag  aan onszelf te wijten en aan de beslissingen van de scheidsrechter Sanders.’