Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Heracles treft Urecht in play-offs voor Europees ticket

Geplaatst op 15 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In de nacompetitie om Europees voetbal wacht Heracles een tweeluik met FC Utrecht. De eerste wedstrijd is zaterdag in Almelo, de return volgende week dinsdag in de Domstad. De andere confrontatie is die tussen Vitesse en FC Groningen. Vanavond verloor Heracles in Eindhoven met 3-1 van PSV.

Voor de laatste competitiewedstrijd zette trainer Frank Wormuth een aantal spelers in de basis die normaal in de B-elf voetballen of bij de A-ploeg op de bank zitten. Heracles kwam verrassend en snel, want al in de eerste minuut, op voorsprong door een doelpunt van Joey Konings, een van de talenten die tegen de basis aanzitten; hij viel afgelopen seizoen al geregeld in.

Het was goed te zien dat PSV nog last had van de kater van het misgelopen kampioenschap. Lang stonden de Eindhovenaren aan kop, maar Ajax was als bekend op tijd in vorm om de titel weer eens op te eisen. In het tweede bedrijf waren een vroege goal van Niek Viergever en een late van Donyell goed voor 3-1, een uitslag voor de vaak, die verbloemde dat deze gezapige wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende.

Komende zaterdag en dinsdag gaat het weer om het echie tegen FC Utrecht, dat enkele jaren geleden, toen nog onder leiding van Erik ten Hag, door de Heraclieden uit de nacompetitie werd gestoten, waarna Heracles een (kortstondig) Europees avontuur tegemoet ging.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief