Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Heracles houdt weinig over van wonderlijk seizoen

Geplaatst op 6 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De Almelose droom duurde welgeteld vier minuten. SC Heerenveen stond met 1-0 voor tegen Feyenoord en Europa lonkte. Maar na een 3-2 zege van de Rotterdammers en een eigen 2-1 nederlaag tegen NEC, kan Heracles Almelo alleen maar terugkijken op een bijzonder seizoen, dat uiteindelijk geen waardige bekroning kreeg.

De grafiek met hoge toppen en hier en daar een dalletje, die over de lange zijde van het Polman Stadion bij opkomst van de spelers dienst deed als sfeeractie, eindigde met een dalende lijn. Heracles heeft niets overgehouden aan een wonderlijk seizoen. Toch waren de verklarende woorden veelzeggend. ‘Een seizoen waar ons hart sneller van ging kloppen’, was de boodschap van de supporters, die intens hebben genoten van de 3-2 zege op rivaal FC Twente, de langdurige strijd om play-off-kwalificatie en het bereiken van de bekerfinale, waar Heracles uiteindelijk met 3-0 kansloos ten onder ging tegen PSV. Zelf sloot Heracles het seizoen af met een terechte nederlaag tegen NEC.

Waar de Almelose club het thuispubliek een seizoen lang vermaakte met spectaculair voetbal, werd de slotronde van de competitie een niemendalletje. Voor Heracles ging het nergens meer om en de Almelose club haalde geen moment zijn niveau. Dat NEC na een klein half uur op voorsprong kwam uit een penalty van Lasse Schöne, nadat Genero Zeefuik werd vastgehouden door Antoine van der Linden, was gezien het spelbeeld terecht. De Nijmegenaren dicteerden, terwijl Heracles moeizaam tot kansen kwam.

Dat zette zich door in de tweede helft. Heracles kwam niet verder dan twee schoten van Samuel Armenteros en Anmar Almubaraki, terwijl NEC na een kwartier de marge verdubbelde. Een goed uitgespeelde aanval werd verzilverd na een intikkertje van Zeefuik. In de slotfase leek Everton (rechts op de foto), met een schitterend doelpunt, de spanning nog even terug te brengen, maar geheel in de lijn van de wedstrijd was de treffer niet meer dan een formaliteit.

Heracles Almelo – NEC 1-2 (0-1)
Scoreverloop:
29. Schone 0-1 (penalty), 62. Zeefuik 0-2, 83. Everton 1-2
Scheidsrechter: Van Sichem
Geel: Te Wierik en Van der Linden (Heracles Almelo) Conboy (NEC)
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Van der Linden, Looms, Belterman, Overtoom (54. Almubaraki), Duarte (45+1. Ter Horst), Douglas, Armenteros (71. Pedro), Everton
NEC: Babos, Will, Szelesi, Cmovs, Conboy, Vadocz, Schone, Koolwijk, Foor, Zeefuik (79. Platje), Amieux

(archieffoto Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief