Dinsdag 23 april 2024

Heracles verliest in de laatste seconde met 1-2 van PSV

Geplaatst op 21 januari 2018 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Heracles verloor vanmiddag in eigen stadion en in de laatste seconde van de blessuretijd met 1-2 van koploper PSV.

Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest, maar slordigheid bij de zojuist ingevallen Paul Gladon werd de Almeloërs noodlottig. Hij leverde de bal nabij de middenlijn knullig in, PSV ging nog één keer ten aanval en Luuk de Jong scoorde.

Castro in vorm
In de eerste helft was PSV de bovenliggende ploeg, maar de uitblinkende keeper Bram Castro van Heracles (ook de nieuwe aanvoerder na het vertrek deze week van Joey Pelupessy) hield zijn doel lange tijd schoon en af en toe brak Heracles in de omschakeling gevaarlijk uit. Op slag van rust was het toch PSV dat de leiding nam toen de Eindhovenaren toch de leiding namen doordat Steven Bergwijn scoorde nadat de bal uit een vrije trap van Hirving Lozano boor zijn voeten kwam.

Meer aanvallend lef
In het tweede bedrijf toonde de thuisploeg – ook vanwege de stand – meer lef in aanvallend opzicht, met veel korte combinaties in kleine ruimtes. Er was dreiging van bazookaschutter Kristoffer Peterson, dartelkoning Brahim Darri en de weer gevaarlijke combiman Jamiro Monteira. Hoewel ook PSV kansen kreeg, mede door de drang naar voren bij Heracles, hing de gelijkmaker in de lucht. Die kwam er toen de gastheren terecht een strafschop kregen na het in de zestien vloeren van Darri. Jeff Hardeveld bleef koelbloedig en liet zich niet van de wijs brengen door PSV-goalie Jeroen Zoet: 1-1.

Late joker voor joker
Dat leek dus de eindstand te worden. Om nog iets te forceren ten voordele van Heracles bracht trainer John Stegeman de supersub Paul Gladon, die eerder als late joker voor de volle winst zorgde. Hij werd niet naast spits Vincent Vermeij gezet, want die moest voor hem plaatsmaken. In plaats van de overwinning te binnen te slepen leidde balcontact van Gladon tot de zege voor PSV. Gladon sukkelde wat toen hij de bal bij de middenlijn kreeg, waardoor de gasten nog een aanval kregen, afgerond met die intikker van De Jong, voor wie het zijn honderdste goal was.

Heracles-PSV 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 46 Bergwijn 0-1, 66 Hardeveld 1-1, 93 De Jong 1-2
Arbiter: Janssen
Geel: Lozano en Arias
Opstelling Heracles: Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens, Hardeveld; Niemeijer (58 Van Ooijen), Jakubiak, Monteiro; Peterson, Vermeij (86 Gladon), Darri
Opstelling PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Mauro Júnior (74 Pereiro), Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong, Bergwijn (84 Gudmunsson)