Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Heracles verliest in de tweede helft van ADO Den Haag

Geplaatst op 19 november 2017 door   ·   3 Reacties

DEN HAAG/ALMELO – Heracles heeft vanmiddag na een onstuimig begin met 4-1 verloren van ADO Den Haag. De ploeg uit Almelo kwam snel op voorsprong door een goal van Reuven Niemeijer, maar nog voor de rust kwam ADO langszij via een rommelig doelpunt van Melvyn Lorenzen, maar ook die tellen. In de tweede helft waren de Hagenezen beter en Heracles kon er niet tegenop.

De eerste helft was aantrekkelijk met twee aanvallende teams. De beste kansen waren voor de Heraclieden, waarbij Niemeijer de tweede benutte na een prachtige combinatie met Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. ADO viel ook aan, naar keeper Bram Castro was permanent een sta-in-de-weg. De gelijkmaker viel in de 28-ste minuut niet voor niets met veel fortuin.

In de tweede helft bleven beide teams de aanval kiezen, het spel golfde op en neer, met kansen voor beide doelen. Het was rasvoetballer Nasser El Khayati (foto boven) die ADO op voorsprong zette. De uitbouw van de voorsprong

tot 3-1 kwam van de voor Erik Falkenburg ingevallen Björn Johnson, op aangeven van Lex Immers. Castro ging daarbij niet vrijuit, stond op het verkeerde been, als aan de aan grond vastgenageld. Hercles speelde toen al een poos alles-of-niets en dat Elsen Hoy er in blessuretijd nog 4-1 van maakte is van belang voor de statistiek.

Op de ranglijst wisselden de teams stuivertje, wat wel het verschil is van linker of rechter rijtje. Op naar de persconferentie.
ADO Den Haag-Heracles 4-1 (1-1)
Scoreverloop: Niemeijer 0-1, Lorenzen 1-1, El Khayati 2-1, Johnson 3-1, Hoy 4-1


Arbiter: Blom
Opstelling Heracles: Castro, Breukers (Navratil), Wuytens, Van den Buijs (Duarte), Hardeveld, Niemeijer, Pelupessy, Monteiro (Vermeij), Kuwas, Gladon, Peterson

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Piet says:

  De uitslag was iets wat geflatteerd maar was ook deels de schuld van de achterhoede waar geen ‘blokkers’en ‘killers’lopen.
  Door de ADO spelers te laten schieten op doel kun je er vergif op innemen dat zo’n bal, hard of zachtjes een keer, twee keer, drie keer, wellicht vier keer in de goal gaat.

 2. Jeroen says:

  Slappe hap onze verdedigers, prutsers zonder gif in hun spel. Het wordt tijd dat er op karakter geselecteerd gaat worden. Heracles heeft geen spelers die het voortouw nemen en een wedstrijd die ze aan het begin in de hand hebben kunnen vasthouden. Allemaal zo lamlendig en zonder overtuiging

  • Geurt says:

   Typisch Twentse kwaal. Kleurloos, snel tevreden, de focus verliezen, uit de concentratie lopen, je af laten troeven, reageren waar je moet ageren, enz. Typisch tamme Twentsheid. Geldt voor rood en voor zwartmetwit. Peet Bijen-effect. Zucht.
Archief