Heracles verliest nipt van Feyenoord

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Heracles  Almelo heeft vanavond met 2-1 verloren van Feyenoord. De thuisploeg kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong. Vlak voor de rust deed Heracles iets terug. In de tweede helft drong Heracles aan, maar er kwam geen verandering in de score.

Hoewel Heracles gedurende de wedstrijd een optisch overwicht had, was het toch Feyenoord dat al vroeg in de wedstrijd door een treffer van Arsenal-huurling Miyaichi op voorsprong kwam. Op dat moment had Heracles al enkele mogelijkheden onbenut gelaten. Even daarna wisten de Rotterdammers de voorsprong zelfs te verdubbelen, door een treffer van voormalig Heraclied Diego Biseswar. Op slag van rust kwam de verdiende Almelose treffer er alsnog, toen Mark-Jan Fledderus (foto) een vrije schop op fraaie wijze binnen schoot.

De tweede helft ging Heracles nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord beperkte zich tot reactievoetbal. Toch was het de thuisclub die de beste mogelijkheid kreeg. Castaignos was Remko Pasveer al gepasseerd, maar trof uiteindelijk slechts de paal. In de slotminuut kreeg Everton een uitgelezen kans op de verdiende gelijkmaker. De Braziliaan liet het buitenkansje echter onbenut.

Scoreverloop: 18. Miyaichie 1-0, 33. Biseswar 2-0, 46. Fledderus 2-1

Feyenoord: Mulder, Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler, Meeuwis, Wijnaldum (71. Fer), Leerdam, Biseswar, Castaignos, Miyaichi.

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Maertens, Van de Linden (88. Rienstra), Looms, Quansah, Overtoom (71. Vejinovic), Fledderus, Douglas, Armenteros, Everton.