Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Heracles verzuimt te klimmen op ranglijst na nederlaag bij VVV

Geplaatst op 25 februari 2012 door   ·   Geen reacties

VENLO – Heracles Almelo heeft bij VVV Venlo niet geprofiteerd van de nederlagen van directe concurrenten. De Almeloërs hadden kunnen klimmen naar plek zeven, maar blijven door de nederlaag tiende op de ranglijst. Eerder dit seizoen boekte de ploeg van trainer Peter Bosz nog een recordzege (7-0) op de Limburgers, maar vanavond schoot Heracles simpelweg tekort: 3-1.  Al binnen een half uur stond het 2-0 door treffers van Uche Nwofor en Yanic Wildschut. Voorafgaand aan die treffer reageerde scheidsrechter Kevin Blom niet op een buitenspelsignaal van zijn assistent. Heracles-trainer Peter Bosz uitte daarover zijn ongenoegen, waarna de Apeldoorner door Blom naar de tribune werd verwezen. Lerin Duarte maakte op slag van rust de aansluitingstreffer, maar in de slotfase stelde Robert Cullen de Venlose zege veilig.

Daags voor de wedstrijd gaf Bosz aan dat VVV niet te vergelijken viel met het team van de eerste seizoenshelft, toen Heracles de grootste zege ooit in de Eredivisie boekte. De trainer had met die woorden niets gelogen. Dat bleek vanavond, nadat Heracles door de 3-1 nederlaag met lege handen huiswaarts keerde. De ploeg had door de verliesbeurten van Vitesse, Roda JC en FC Groningen kunnen klimmen naar de zevende plek, maar toonde niet de blakende vorm van de voorgaande weken en blijft na de negende nederlaag van het seizoen tiende op de ranglijst.

In stadion de Koel keek de ploeg immers al binnen zeven minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Uche Nwofor opende de score nadat Antoine van der Linden de bal verspeelde in de opbouw. Twintig minuten later verdubbelde Yanic Wildschut de marge na een oogstrelende actie. Op slag van rust verraste Lerin Duarte VVV-goalie Dennis Gentenaar in de korte hoek, waardoor Heracles alsnog met verse hoop de kleedkamer opzocht. Dat bleek tevergeefs, want hoewel Heracles de betere ploeg was, werd het overwicht niet omgezet op het scorebord. In de slotfase maakte Robert Cullen uit een counter een einde aan alle twijfels. Het duel eindigde in 3-1, waardoor Heracles, net als alle directe concurrenten, verzaakte te klimmen op de ranglijst.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Heracles moet het dan doen zonder Kwame Quansah en Tim Breukers, die vanavond geel pakten en geschorst zijn.

VVV Venlo – Heracles Almelo 3-1 (2-1)
Scoreverloop:
8. Nwofor 1-0, 29. Wildschut 2-0, 44. Duarte 2-1, 90. Cullen 3-1
Scheidsrechter: Blom
Geel: Yoshida (VVV Venlo) Douglas, Quansah en Breukers (Heracles Almelo)
Bijzonderheid: 29. Heracles-trainer Peter Bosz naar tribune verwezen
VVV Venlo: Gentenaar, Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy, Holla, Meeuwis, Kruysen, Berghuis (75. Cullen), Nwofor (75. Uchebo), Wildschut
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden (86. Gouriye), Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas (73. Pedro), Armenteros, Everton

Archieffoto: Lerin Duarte (Nick Zweers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief