Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles viert punt in Utrecht als ware het een zege

Geplaatst op 17 december 2017 door   ·   2 Reacties

UTRECHT/ALMELO – Dankzij een doelpunt van de ingevallen spits Paul Gladon pakte Heracles vanmiddag een punt in en tegen Utrecht. Gladon scoorde namelijk de gelijkmakende 1-1, nadat Ayoub de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong had gezet.

De vreugde in het Almelose kamp was groot, want voor de tweede keer dit seizoen veroverde Heracles een punt in een uitwedstrijd en bovendien tegen een gerenommeerde subtopploeg.

Zakaria Labyad van Utrecht was in de overigens vooral gezapige wedstrijd de beste man bij het beste team op het veld, absoluut in de eerste helft. Yassin Ayoub zette de dominante Domstedelingen na dik een half uur verdiend op voorsprong, uit een vrije schop van Labyad. Gelukkig voor Heracles ging er ook bij de gastheren veel mis in de slordige wedstrijd. En bij 1-0 is er geen man overboord.

Niettemin was er in de tweede helft niks aan de hand voor Utrecht, want de Almelose bleef weinig creatief. Labyad kreeg net als Sander van der Streek nog een vette kans op de 2-0.

Voor trainer John Stegeman zal dit reden zijn geweest in de slotfase va banque te spelen. Hij zette zo’n vijf minuten voor het einde de afgelopen donderdag goed ingevallen Jakubiak erbij en bracht ook Paul Gladon als tweede spits naast Vincent Vermeij. Dat laatste betaalde zich in de laatste seconden van de blessuretijd uit, want op aangeven van Brandley Kuwas bezorgde Gladon de Almelose brigade een punt, het tweede dit seizoen op vreemde bodem, onhoudbaar voor de betrouwbaar keepende doelman Nick ‘voorheen FC Twente’ Marsman.

FC Utrecht-Heracles 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 34 Ayoub 1-0, 92 Gladon 1-1
Opstelling Heracles: Castro, Droste, Wuytens, Baas, Breukers, Monteiro (84 Jakubiak), Niemeijer (69 Darri), Pelupessy, Kuwas, Vermeij, Peterson (84 Gladon).
Scheidsrechter: Mulder
Geel: Baas (Heracles) Emanuelson (Utrecht)
Toeschouwers:16.800

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Piet says:

    1-1 Dankzij Bram Castro? Vond ik wel.
    Rationeel gezien had Utrecht bij rust met drie nul voor moeten staan. Gelukkig gebeurde dat niet en schoot Heracles in de persoon van Paul Gladon in de laatste minuut met een schot in de hoek de 1-1 op het scorebord. 22 punten inmiddels en op naar de Koel. O ja, tuurlijk,a.s. Donderdag even Feijenoord opzij zetten….hoewel..

  2. Jeroen says:

    Sorry Piet bij de goal van Utrecht stond Bram Castro als een juffertje in de goal. Het gebeurd op nog geen 5 meter van hem, hij kan toch uitkomen, de bal stompen in elk geval de kleine Ayoub het lastig maken. Nee hij blijft op de lijn staan en dan ben je meestal kansloos. En 3-0 voorstaan bij de rust…..? Welke echte uitgespeelde aanval heb jij dan gezien in de eerste helft? Ja Utrecht was meer in balbezit, maar echt uitgespeelde aanvallen en 100 procent kansen…ik heb ze niet gezien.
Archief