Heracles vol overtuiging in veilige haven

Geplaatst op 12 maart 2011 door   ·   2 Reacties

ALMELO – Het was een eenvoudiger avond dan gedacht. Toch was het feestje er niet minder op. Na een 4-1 zege op Excelsior heeft Heracles Almelo zich zeven wedstrijden voor het eind van de competitie veilig gespeeld. De doelstelling is behaald, nu kan de blik naar boven gericht worden. Heracles kan vrijblijvend het restant uitspelen, met hoop op een plek bij de eerste negen.

Die vrijblijvendheid waarin het nu belandt, had de club echter ook te danken aan Excelsior, dat zelfs een handje meehielp in het lijfsbehoud. Al na 22 minuten moesten de Rotterdammers het met een man minder doen. Daan Bovenberg hield de doorgebroken Everton vast en kreeg terecht rood. Heracles speelde daardoor een gewonnen wedstrijd. De Almelose openingstreffer was gezien het balbezit – Excelsior kwam alleen via Guyon Fernandez een enkele keer de middellijn over – een logische. Uit een rebound haalde Mark-Jan Fledderus succesvol aan en dat, in combinatie met het overtal, zorgde voor de vroegtijdige beslissing.

Heracles maakte in alle rust jacht op meer. De enkeling die nog twijfels had over een positieve afloop voor de Almelose ploeg, werd vier minuten na rust van alle illusies ontdaan. Kwame Quansah zette zijn wreef verwoestend tegen een afvallende bal en liet doelman Nico Pellatz volstrekt kansloos. In het vervolg kon Heracles werken aan het scoreverloop. De ploeg scoorde in de twee voorgaande wedstrijden tien doelpunten. En dat moyenne werd verder opgekrikt. Eerst verraste Mark Looms alles en iedereen, in de laatste tikken van de wedstrijdklok liep Glynor Plet tegen de gekeerde inzet van Darl Douglas aan. Het had een nog groter doelpuntenspektakel kunnen zijn, maar daarin toonde Heracles in het slot van de tweede helft een gebrek aan scherpte.

Tussendoor redde juist de enige man waar Heracles voor moest vrezen – Fernandez – alsnog de Rotterdamse eer. Remko Pasveer (foto), uitgerekend nu in zo’n uitstekende vorm, hield z’n doel net als in de voorgaande twee duels niet schoon. Peter Bosz werd ook nog naar de tribune verwezen voor een aanmerking op de bedenkelijk fluitende Kevin Blom. De feestvreugde werd er echter niet minder om op de tribunes. Heracles is veilig en kan volgende week tegen sc Heerenveen stuivertje wisselen. Dan kan de ploeg zich bij winst zomaar in het linkerrijtje spelen.