Heracles werkt aan uit-complex en pakt punt tegen NEC

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

28 januari 2011
ALMELO – Het mini-trainingskampje van Peter Bosz (foto) lijkt deels zijn vruchten afgeworpen te hebben. Heracles blijft zegeloos in uitwedstrijden, maar heeft wel een knap gelijkspel geboekt tegen NEC. Vlak na rust zette Björn Vleminckx de de stand op 1-0. Tien minuten kwam Heracles op gelijke hoogte. Door een prachtige vrije trap van Mark-Jan Fledderus, onhoudbaar in de kruising, werd het 1-1.

In voorbereiding op de wedstrijd trok Heracles naar Ommen, om daar een nacht te verblijven en één training te houden. Het doel was een einde maken aan het uit-complex. Heracles had immers moeite punten te pakken buiten Almelo. Vanavond rekende de ploeg daar deels mee af. Het werd geen overwinning, maar de ploeg hield wel een knap punt over aan de reis naar Nijmegen.

In de eerste helft was Heracles het meest dichtbij een doelpunt. Everton wou het feestje al inzetten, maar zijn kopgoal werd afgekeurd omdat hij Nathaniel Will een duwtje gaf. NEC gaf het meest druk naar voren, maar de Almeloërs hielden relatief eenvoudig stand.  Niki Zimling testte Remco Pasveer een keer van afstand en Thomas Chatelle verzuimde uit een voorzet van Will. Verder dan dat kwamen de Nijmegenaren niet.

Zo’n tien minuten na rust kwam NEC op voorsprong. Björn Vleminckx werd slecht gedekt en kreeg vrije doortocht na een passje van John Goossens. Pasveer was vervolgens kansloos op de inzet van de Belgische spits. Heracles leek daardoor weer af te stevenen op een uitnederlaag. Toch kwam de ploeg, uit een dood spelmoment, op gelijke hoogte. Mark-Fledderus nam plaats achter de vrije trap, ruim twintig meter diagonaal verwijderd van het doel, en krulde de bal bijzonder fraai in de winkelhaak.

De slotfase was er één waar NEC aandrong, maar Heracles gevaarlijk bleef in de omschakeling. Trainer Peter Bosz rook de kans op meer en bracht met Glynor Plet verse benen voor Samuel Armenteros. De vers ingebrachte spits kwam niet in scoringspositie. Marko Vejinovic wél. De creatieve middenvelder nam een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Ramon Zomer gaf het schot een andere richting, waarna de bal net naast ging.

Op de valreep overleefde Heracles de gevreesde inworpen van Vleminckx. Mark Otten kopte naast en Tim Breukers verwerkte er één vlak voor de doelmond, waardoor Heracles weliswaar geen zege boekte, maar wél met een prestatief uitstekend gelijkspel terug naar Almelo toog.

Scoreverloop: 52. Vleminckx 1-0, 63. Fledderus 1-1
Gele kaarten: Zimling, Schöne, Amieux (NEC) Looms, Fledderus (Heracles)
NEC: Cillessen, Will, Otten, Zomer, Amieux, Chatelle (77. Fejzullahu), Sibum, Goossens, Zimling, Schöne, Vleminckx
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros (83. Plet), Everton (60. Vejinovic)