Vrijdag 17 januari 2020
Twentesport

Heracles wint met moeite eerste wedstrijd van RKC

Geplaatst op 30 oktober 2019 door   ·   3 Reacties

ALMELO – Het werd nog knap spannend, maar uiteindelijk stond er in Almelo 4-3 op de borden bij de bekerwedstrijd Heracles-RKC dankzij twee goals van Cyriel Dessers en twee van Silvester van der Water. Een verlenging was zeer dichtbij. Er komt komend weekend wel een tweede wedstrijd tussen beide clubs, maar dan in Waalwijk en voor de competitie.

Er leek vanavond aanvankelijk niks aan de hand, wat de Almeloërs namen snel afstand door eerst een goal van Dessers en later Van der Water. Op de valreep van de eerste helft kwam RKC terug tot 2-1 toen Darren Maatsen van het fris en fruitig spelende RKC bekerdoelman Michael Brouwer kansloos liet.

In de tweede helft werd het nog gekker, want een tiktak van Kevin Vermeulen/Sylla Sow leidde uit een vloeiende combinatie tot de gelijkmaker. Met zijn tweede zette Dessers de Almeloërs weer op voorsprong, maar opnieuw kwam de Waalwijkse ploeg van trainer Fred Grim langszij toen Clint Leemans een door Lennart Czyborra veroorzaakte penalty binnenschoot. Het was Dario van den Buijs die vervolgens de 4-3 scoorde en dat bleek de beslissende, want RKC kwam in de slotfase niet verder dan een knal op de lat boven Brouwer als afsluiter van een even vermakelijk als spectaculair duel.

Het is onbegrijpelijk waarom RKC stijf op de laatste staat in de reguliere competitie met slechts één punt en het wordt voor Heracles nog een hele toer om dit komende zondag zo te houden.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Piet says:

  “Heracles pas op je tellen”. Dat schreef ik niet voor niets op 27 oktober. En zowaar, met moeite, toch een driepunter
  Gaat nog een hele strijd worden daar in Waalwijk komende zaterdag. Het beste er van hopen dan maar.

 2. Hans says:

  Ah leuk voor vd Buys dat hij opeens de 4-3 maakte,wel sneu voor vd Water dat zijn treffer hier dus niet doorgaat.
  Ook mooi dat we in de beker een driepunter bij schrijven.

 3. Jeroen says:

  Ik heb de hele wedstrijd nooit de indruk gehad dat we niet zouden winnen, ook toen RKC 3-3 maakte. Zaterdag moet het wel scherper en nauwkeuriger in de afronding. Als dat lukt winnen we daar ook!
Archief