Heracles verslaat Heerenveen en heeft play-off plek in vizier

Geplaatst op 19 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Met een 4-2 zege op sc Heerenveen heeft Heracles Almelo de opmars in de Eredivisie een goed vervolg gegeven. De ploeg staat inmiddels in het linkerrijtje en heeft de play-off plaatsen in het vizier. Voor rust scoorden Everton (foto) en Armenteros. Vayrynen deed iets terug namens de gasten. Na de thee scoorden Van der Linden en Douglas. Haglund zorgde voor de 4-2.

De Almeloers lieten in de openingsfase al zien de ploeg in vorm te zijn. Door direct veel druk naar voren te zetten, probeerde Heracles een vroege openingsgoal te forceren, om zo het kwakkelende sc Heerenveen een nieuwe tegenslag toe te brengen. Die tactiek leek goed uit te pakken, want al na drie minuten opende de thuisploeg via Samuel Armenteros de score, nadat Heerenveen doelman Kevin Stuhr-Ellegaard de vrije trap van Mark-Jan Fledderus slechts wist te keren. Scheidsrechter Sanders constateerde een onregelmatigheid en annuleerde de treffer.

Hoewel de Friezen inmiddels gewaarschuwd hadden moeten zijn, bleef de ploeg zwak verdedigen. Met name linksachter Gerry Konings liet met lankmoedig spel zien waarom Ron Jans niet vaker een beroep op hem doet. Hierdoor kreeg de Almelose voorhoede keer op keer de gelegenheid gevaar te stichten. Na twintig minuten resulteerde dit in een, dikverdiende voorsprong. Met een goede steekpass bereikte Willy Overtoom spits Everton. De Braziliaan wist zich met enkele bewegingen vrij te spelen en met een geplaatste schuiver de score te openen. Hoewel Heracles alle kans had de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen, er waren mogelijkheden om 2-0 en 3-0 te scoren, viel de volgende treffer, volkomen onverwacht, aan de andere kant. Uit een van de spaarzame Friese aanvallen gaf Luciano Narsingh voor op Mika Vayrynen die de 1-1 binnen schoot. Nog voor rust kwam Heracles opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Kwame Quansah zorgde Armenteros er met een stiftbal voor dat Heracles met een, verdiende, voorsprong ging rusten.

Na rust golfde het spel op en neer. Sc Heerenveen, dat aanzienlijk feller begon dan tijdens de eerste helft, kreeg twee kansen om op gelijke hoogte te komen. Doelman Remko Pasveer voorkwam met goede reddingen de gelijkmaker. Uit een corner van Fledderus kopte Antoine Verlinden de 3-1 binnen. Amper twee minuten later was Douglas de enige die een afvallende bal op waarde schatte. Terwijl de Heerenveen-defensie naar voren stapte, anticipeerde hij uitstekend. Met een kopbal zorgde hij voor de definitieve beslissing. Heerenveen gaf zich nog niet verslagen en via Haglund kwamen de Friezen terug tot 4-2. Heracles speelde het duel rustig uit en boekte opnieuw een goede overwinning.

Door de zege gaan de Almeloërs sc Heerenveen voorbij op de ranglijst. Met nog zes speelrondes te gaan, nadert Heracles de bovenste acht. Wanneer de top-drie van de Eredivisie gelijk blijft, geeft die plek recht op deelname aan de play-offs, met als inzet een Europa League ticket. Gezien de vorm waarin de ploeg zich bevindt, kan het seizoen, dat matig begon, alsnog heel mooi eindigen.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 4-2 (2-1)

Scoreverloop: 20. Everton 1-0, 35. Vayrynen 1-1, 44. Armenteros 2-1, 57. Van der Linden 3-1, 59. Douglas 4-1. 67. Haglund 4-2.