Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Heracles bedwingt op valreep Sparta en kijkt omhoog

Geplaatst op 14 december 2017 door   ·   2 Reacties

ALMELO – In een matige wedstrijd met een bijzonder scoreverloop won Heracles vanavond met 3-2 van Sparta. De beslissende goal van Vincent Vermeij viel in de voorlaatste minuut waarbij de zojuist ingevallen spelers Jakubiak en Gladon aan de basis een voorbereidende vertolkten.

Bij rust leek de zaak al beslist, want Heracles was de dominante ploeg en leidde door een een doelpunt van van de mee naar voren gelopen verdediger Dries Wuytens die een voorzet van Brandley Kuwas koppend afrondde. In feite had Vermeij daarna dede 2-0 en de 3-0 moeten maken, ook met het hoofd, maar hij was – hoewel gevaarlijk – net niet accuraat of gelukkig genoeg. Vermeij had weer eens de voorkeur van trainer John Stegeman gekregen boven Paul Gladon, die nog geen potten kan breken.

Kwestie van tijd Niettemin leek het een kwestie van tijd voor de uitbouw van de voorsprong tot stand zou worden gebracht. Dan maar in de tweede helft, maar dat liep dus anders, want al in de eerste minuut van het tweede bedrijf scoorde Nick Proschwitz namens de Rotterdammers de gelijkmaker. Het werd opeens meer een wedstrijd. Heracles nam het te makkelijk op, Sparta gooide strijdlust in de pot Een kwartier voor het ein schoot Reuven Niemeijer van afstand raak, maar binnen een minuut kwam de ploeg van trainer Alex Patoor opnieuw lanszij, weer door de handige Proschwitz.

Uiteen gespeeld
Het leek de zeker voor Heracles teleurstellende eindstand te zijn, tot de voor Niemeijer en Monteiro binnen de lijnen gekomen Jakubiak en Gladon de laatste linie van Sparta uiteen speelden en Vermeij in staat stelden te scoren.

Heracles-Sparta 3-2 (1-0) Scoreverloop: 6 Wuytens 1-0, 46 Proschwitz 1-1, 75 Niemeijer 2-1, 77 Proschwitz 2-2, 90 Vermeij 3-2
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Droste, Wuytens, Baas Niemeijer (88 Gladon), Pelupessy, Monteiro (87 Jakubiak), Kuwas, Vermeij, Peterson (63 Darri)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Fischer
Toeschouwers: 9.200

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Piet says:

  De gelukkigste won dit potje voetbal. Leuk voor de spelers, leuk voor de club en leuk voor de supporters, hoewel…..
  Links en rechts, voor en achter mij op de tribune leek het af toe of de pleuris was uitgebroken. Schelden, vloeken alsof het normaal is. Zelf zal ik er niet aan mee doen, aan dit geraaskal maar een klein, heel klein beetje kon ik het wel begrijpen. Je zit dan met je seizoenskaart op de tribune en ziet dan spelers die allen een meer dan modaal inkomen hebben, acties maken waarbij je denkt, hoe krijgen ze het voor elkaar. Per slot zijn deze spelers toch iedere dag van de week met voetbal bezig, uren lang. Je ziet het gebeuren, te veel lopen, slechte bal aanname, verkeerde passing, totaal verkeerd verdedigen, snelheid tekort.
  Maar wel op de 9e plaats in de eredivisie. Dat kan niet goed gaan.
  Hopelijk zie ik het totaal verkeerd.

 2. jeroen says:

  Je staat op de plaats waar je thuis hoort, ook na 16 wedstrijden Piet. Ja het is belabberd wat je ziet, maar bij welke Nederlandse eredivisieclub is dat dan niet het geval? We zijn zo qua niveau gezakt dat straks, volgend jaar september, geen enkele Nederlandse club meer in de Europese competitie zit.
Archief