Heracles wint thuis met moeite maar verdiend van NAC

Geplaatst op 25 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In een enerverende wedstrijd, meer spannend dan hoogstaand, trok Heracles vanavond in eigen stadion tegen NAC met 2-1 aan het langste eind.

Op basis van spelopvatting en kanscreatie was de overwinning overigens dik verdiend, en bovendien belangrijk voor de strijd van de Almeloërs om in het linker rijtje te komen en om het zelfvertrouwen op te vijzelen.

Talrijke kansen
Heracles zette NAC vanaf het beginsignaal onder druk en dat leidde tot talrijke kansen, waarvan er voor de pauze twee werden benut, door clubtopscorer Reuven Niemeijer in de vijftiende minuut en spits Paul Gladon nog voor het halve uur. Overigens werd de Bredase treffer als eerste gemaakt, door José Angelino met een schot van afstand, maar NAC mocht slechts een minuutje van de voorsprong genieten, want toen schoot Niemeijer de Almeloërs op gelijke hoogte, ook met een knoeperd van ruime afstand, waar de Australische keeper Mark Birgihitti van de Brabanders alleen maar naar kon kijken. Het doelpunt waarmee Gladon de 2-1 binnen schoot was een schuiver vanuit het zestienmetergebied.

Klein wonder
Het was een klein wonder dat er in de tweede helft niet meer werd gescoord, want voor beide doelen was het vanwege een foutenfestival van twee kanten regelmatig gevaarlijk. Het kon van alles worden. Niets was zeker in deze van twee kanten met inzet en passie gespeelde wedstrijd, waarbij het gretige Heracles van oefenmeester John Stegeman uiteindelijk toch gevaarlijker was dan de tegen de degradatiezone aan hangende ploeg van de geplaagde trainer Stijn Vreven, die kort voor tijd meende dat zijn ploeg een strafschop werd onthouden, daarover misbaar maakte en kon vertrekken. Birighitti voor NAC en Castro voor Heracles duldden door sterk keeperswerk geen vierde treffer.

Heracles-NAC 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 14 Angelino 0-1, 15 Niemeijer 1-1 24 Gladon 2-1
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Wuytens, Van den Buijs, Hardeveld, Niemeijer, Pelupessy, Monteiro, Kuwas (87 Duarte), Gladon, Peterson
Arbiter: Van Boekel
Geel: Monteiro (Heracles), Metz (NAC)
Toeschouwers: 10.000