Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Heracles wint weer

Geplaatst op 28 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Na drie nederlagen op rij in de eredivisie, heeft Heracles vanavond eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Peter Bosz had in eigen huis geen kind aan Excelsior, dat in Almelo geen moment bij machte was gevaar te stichten. Ben Rienstra, Kwame Quansah en Glynor Plet bezorgden Heracles een 3-0 voorsprong. Zelfs na de domme rode kaart van Lerin Duarte, tien minuten na de rust, bleef het eenrichtingsverkeer richting het doel van Wesley de Ruiter, die echter een monsternederlaag verhinderde.

De laatste keer dat Heracles een eredivisiewedstrijd won, was op 2 december, toen de club een recordzege boekte op VVV Venlo. De Almelose ploeg trof zeven keer doel. Vervolgens gingen drie duels verloren. Uitgerekend vanavond had Heracles weer eens aan het doelsaldo en het zelfvertrouwen kunnen werken, door de uitslag van zo’n twee maand terug te naderen.

Heracles was heer en meester tegen het nietige Excelsior, dat vanaf het eerste fluitsignaal overlopen werd. Maar net als het gehele seizoen, kwamen de spitsen moeizaam tot scoren. Dat verdediger Ben Rienstra en middenvelder Kwame Quansah de stand na 26 minuten op 2-0 hadden gezet, was in dat opzicht exemplarisch. Het voetbal was onveranderd uitstekend, maar de voorhoede gaf wederom niet thuis op het scorebord. De gehele wedstrijd stuitte het Almelose offensief immers op doelman De Ruiter.

Samuel Armenteros kreeg na een kwartiertje de uitgelezen mogelijkheid de score te openen, maar na de sublieme balcontrole wilde de Cubaanse Zweed het te mooi doen met een lobje. Vijf minuten na de rust was een Almelose voorhoedespeler voor het eerst trefzeker. Glynor Plet maakte de 3-0 na een aanval uit het boekje. De spits evenaarde het clubrecord van Hennie van Nee, die in 1964-1965 eveneens tien keer scoorde in negentien duels.

Even leek de rode kaart van Lerin Duarte, die Roland Alberg een onnodig duwtje gaf en zijn tweede hele kaart pakte, roet in het eten te strooien. De tegenstand beperkte zich echter tot twee Rotterdamse dieptepasses. Heracles pakte de dominantie op en maakte ongehinderd jacht op een riantere uitslag.

Het spelbeeld camoufleerde het nummerieke ondertal. Meer treffers bleven desondanks uit, net als defensieve moeilijkheden, waardoor Heracles zichzelf sinds 2 december eindelijk weer eens een zorgeloos avondje bezorgde.

Foto: Drukte voor het doel van Excelsior met tussen de Rotterdamse spelers de scorende Kwame Quansah

Foto: http://www.sportfoto-regiotwente.nl/

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief