Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Heracles zakt opnieuw door ondergrens en uit de beker

Geplaatst op 22 januari 2020 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Opnieuw liet Heracles het afweten en dit keer voor eigen publiek. Waar de Almelose ploeg afgelopen weekend beroerd voetbalde in en tegen Emmen, daar was het vandaag voor de beker zo mogelijk nog slechter op eigen veld tegen Vitesse. De formatie uit de Gelderse hoofdstad was negentig minuten de baas en een voormalige Heraclied was de smaakmaker: Ousama Tannane scoorde de eerste zelf en bereidde de tweede voor.

Heracles Almelo kreeg vanavond niets voor elkaar en mag hopen dat het in de derde wedstrijd na de winterstop beter gaat, want zaterdag komt Feijenoord voor de competitie naar Almelo. Om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan moeten er punten worden gepakt. Waar tot voor kort als het om de kortste route nog werd gesproken over een Europees ticket (via bekerwinst of plaatsing voor de play-offs, daar moet nu de ondergrens van het linker rijtje het richtsnoer zijn.

De lamlendigheid bij Heracles was ook merkwaardig omdat de club vorig jaar door de Arnhemmers uit het bekertoernooi werden geknikkerd. Bovendien speelden de geelzwarten absoluut geen hogeschoolvoetbal.

Vrije tap binnen
Het was Tannane die zijn oude ploeg het eerst pijn deed door een vrije trap binnen te schieten, wat hij ook in zijn Almelose tijd wel eens deed, maar dat waren ze bij Heracles even vergeten. Overigens had keeper Michael Brouwer, de bekerdoelman van de club, de bal wel moeten hebben, want het schot leek houdbaar. Vervolgens besloot Heracles-trainer Frank Wormuth te wisselen, maar de vervanging van Mo Osman wekte ook verbazing, want hij was nog één van de betere spelers in zwart en wit. Misschien wilde Wormuth met Sylvester van der Water brengen, maar ook die maakte weinig klaar in de frontline.

Toen op aangeven van Tannane de Vitesse-spits Tim Matavz er een kwartier in de tweede helft 0-2 van maakte was het gebeurd, want de thuisploeg mocht proberen in elk geval een eretreffer te scoren, wat door onmacht niet lukte.

Transfer Czyborra
Eerder vandaag werd officieel bekend dat verdediger Lennart Czyborra het shirt van Heracles Almelo verruilt voor dat van Atalanta Bergamo. De jonge Duitser ontwikkelde zich in Almelo dusdanig dat de interesse aangenaam was en de prijs steeg, al praten ze in Almelo niet over geld. Czyborra kwam anderhalf jaar geleden van de jeugd van Schalke 04 naar Heracles en speelde 45 officiële wedstrijden voor de club. Hij heeft in Italië voor liefst vier en een half jaar getekend.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief