Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Hoogma gaat en Wuytens komt in laatste linie Heracles

Geplaatst op 13 juni 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo en TSG 1899 Hoffenheim zijn akkoord over de transfer van verdediger Justin Hoogma naar de Duitse club. De 19-jarige Hoogma tekent bij de nummer vier van de Bundesliga een vierjarig contract. Tegenover het vertrek van Hoogma staat de komst van de 26-jarige verdediger Dries Wuytens die van Willem II komt.

Met het vertrek van Hoogma verliest Heracles een talentvolle jonge speler, maar de transfer wordt hem zeer gegund. Net als zijn vader Nico-Jan, de huidige algemeen directeur van Heracles die bij HSV Hamburg furore maakte, kan zoon Justin in Duitsland de top bereiken.

Alles gespeeld

Het afgelopen seizoen miste Hoogma, bij Heracles geen minuut. Hij werd de jongste speler ooit in de geschiedenis van de eredivisie met het maximale aantal speelminuten in een seizoen. Sinds zijn komst naar Heracles anderhalf jaar terug speelde de verdediger in totaal 41 officiële wedstrijden voor de club.

Lede ogen, trots hart

De vader ziet de zoon zowel met lede ogen als met een trots hart vertrekken. Bovendien: ‘We krijgen Dries Wuytens een centrale verdediger in huis met veel ervaring.’ Hij speelde tot nu toe 93 wedstrijden op het hoogste niveau in België en Nederland en komt transfervrij naar Almelo. Ervaring in de opbouw is nodig na het vertrek van Mike te Wierik naar Groningen, Robin Gosens naar Bergamo en Thomas Bruns naar Vitesse.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief