Maandag 17 februari 2020
Twentesport

‘Ik was ook wel even bang dat het 3-0 of 4-0 zou worden’

Geplaatst op 21 september 2015 door   ·   Geen reacties

HeraclesALMELO – Heracles Almelo won zaterdagavond met 2-1 van landskampioen PSV en was daardoor bijna een dag lang koploper van de Eredivisie. Thomas Bruns krulde vlak voor rust de winnende treffer langs PSV-goalie Jeroen Zoet, maar ruim een half uur eerder schoten de rampscenario’s nog door zijn hoofd.

Om kwart voor acht verrichte de jonge middenvelder de aftrap met spits Wout Weghorst en daar ging het gelijk al mis. Bruns speelde de bal te kort terug op Ramon Zomer, waardoor PSV-spits Luuk de Jong de poging van de Heracles-verdediger om de bal weg te schieten, kon blokken. ‘Die bal moest iets harder,’ geeft Bruns na afloop van de wedstrijd toe. ‘Zoiets kan natuurlijk wel de toon zetten voor de rest van de wedstrijd, al heb ik daar zelf nooit zo’n last van. Ik denk trouwens dat iedereen het nu wel vergeten is,’ lacht hij.

Toch bleek het wel degelijk typerend voor de start van Heracles. De eerste paar minuten waren de tegenstanders uit Eindhoven, ondanks het doordeweekse Champions League-duel met Manchester United, veel scherper dan de thuisploeg en dat resulteerde al na twee minuten in de openingstreffer van De Jong. ‘Toen was ik wel even bang dat het 3-0 of 4-0 zou worden. We dachten dat zij het moeilijk zouden krijgen na die wedstrijd tegen Manchester United en de bedoeling was dan ook dat wij erop zouden klappen. In plaats daarvan deden zij dat.’

Blut
Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor de Heraclieden. Nadat aanvoerder Mark-Jan Fledderus met een fraai diagonaal schot de gelijkmaker op het scorebord zette, was het Bruns die, eveneens met een afstandsschot, de winnende treffer voor zijn rekening nam. ‘Iliass (Bel Hassani, red.) trok mijn man goed met zich mee en passte vervolgens de bal op de juiste snelheid en met het juiste gevoel naar mij. Ik denk dat Zoet niet verwachtte dat ik in één keer zou schieten,’ licht hij zijn goal toe.

‘Alles valt nu op zijn plek,’ gaat de Wierdenaar verder. ‘We blijven echter nuchter. Er zijn nog 28 wedstrijden te gaan en het is te vroeg om de ambitie nu opeens naar boven bij te stellen.’ Toch heeft de goede start van Heracles al wel financiële consequenties voor de spelers. Gelijk na afloop van het duel deed voorzitter Jan Smit een woordje in de kleedkamer, dat werd gevolgd door een luid applaus. Als Bruns naar buiten komt en hem wordt gevraagd naar het bedrag dat de voorzitter in de spelerspot heeft gedaan, wil hij niet in details treden. ‘Maar,’ roept hij lachend, ‘als ik dat bedrag had betaald, was ik nu blut geweest.’

Foto: Thomas Bruns viert zijn treffer met het Almelose publiek. (foto Rene Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief