Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Jan Smit bij zijn afscheid Officier met Erepenning Almelo

Geplaatst op 30 mei 2017 door   ·   3 Reacties

ALMELO – Bij zijn afscheid als voorzitter van Heracles is Jan Smit deze week onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. In naam van de Koning reikte diens afgevaardigde in Overijssel, commissaris Bijleveld, de ‘versierselen’ uit. Ook heeft Smit uit handen van burgemeester Gerritsen de erepenning van de gemeente Almelo gekregen. Daarenboven werd Smit vanmiddag benoemd tot Lid van verdienste van de KNVB. Bij het afscheid waren circa duizend personen present, veel clubmensen, maar ook vertegenwoordigers van andere clubs plus vrienden en bekenden uit de stedelijke samenleving.

Op voordracht van het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad van Almelo recent in het diepste vertrouwen het besluit genomen de erepenning van de gemeente toe te kennen aan de geboren korfballer die als spraakmakend voorzitter van Heracles de club de afgelopen negentien jaar tot grote hoogten opstuwde.

De bijzondere gemeentelijke onderscheiding werd de vertrekkende preses toegekend ‘op grond van zijn gedreven en langdurige inzet als voorzitter van de BVO Heracles Almelo en de sportieve en maatschappelijke successen die Heracles als gevolg daarvan heeft behaald.’ En bovendien: ‘Zijn verdiensten hebben een grote bijdrage geleverd aan de trots en de identiteit van iedereen die zich met Almelo verbonden voelt. De betekenis daarvan voor de stad en haar inwoners is zeer groot.’

Onder zijn ondernemende, bezielende en emotionerende leiding promoveerde de club met de rijke historie van de eerste divisie naar de eredivisie, werd het stadion gebouwd respectievelijk uitgebreid en is de hoofdmacht een stabiele en gezonde eredivisionist die vorig jaar zelfs (voorronde) Europees voetbal wist te bewerkstelligen.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Jeroen says:

  Jan het gaat je goed, dank voor de geweldige jaren en je hebt Heracles op de voetbalkaart gezet! De onderscheidingen zijn je gegund.

  Ps. Over de suggestie van Herman Finkers betreft je nieuwe job bij onze buren, ik zou het toch maar niet doen…hahah

  • Geurt says:

   Het is ‘het ga je goed’. Niet ‘het gaat je goed.’
   En het is niet Herman Finkers, maar oubollige, door de grachtengordel geadopteerde. linkslullenderechtsvullende dorpsclown.

 2. Jeroen says:

  Het konijn van deze site heeft weer zijn worteltje gekregen en heeft weer wat te knabbelen!
Archief