Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Kiomourtzoglou van Heracles naar Schotse nummer drie

Geplaatst op 28 augustus 2022 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Orestis Kiomourtzoglou, middenvelder van Heracles Almelo, vertrekt naar Heart of Midlothian FC. De Grieks/Duitse speler tekent in Edinburgh een contract voor drie seizoenen. Hij kwam drie jaar geleden van Unterhaching, uitkomend op het derde niveau van Duitsland, naar Almelo.

Zijn nieuwe club eindigde vorig seizoen derde in de Schotse competitie achter Celtic FC en Rangers FC. Heart of Midlothian en gaat in de groepsfase van de Conference League spelen. Hij werd drie jaar geleden opgepikt vanuit het derde niveau van Duitsland en volgens technisch directeur Hoogma bij Heracles ontwikkeld tot een goede speler en Duits jeugdinternational.

‘Wij vinden het jammer dat Orestis vertrekt, maar hij wilde deze stap graag maken en hij kon voor een gelimiteerde transfersom vertrekken’, zegt Hoogma.

Kiomourtzoglou zelf kijkt met een goed gevoel terug. ‘Ik heb hier veel mooie mensen leren kennen en een mooie tijd gehad. Ik ben hier gegroeid als speler en als mens. Ik ga nu weg, maar ik blijf verbonden met de club en de mensen. Heracles is voor mij na Unterhaching een fantastische stap geweest en ben nu klaar voor een volgende stap.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief