Knappe zege beloften Heracles; rentree Rendla door rode kaart van korte duur

Geplaatst op 14 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – Het beloftenteam van Heracles heeft vanavond een knappe 2-1 zege geboekt bij AZ. De Almeloërs, in de eerste helft oppermachtig, kwamen via Thomas Bruns en Glynor Plet verdiend op voorsprong, maar na rust stokte de aanval door een snelle rode kaart voor Andrej Rendla, die zijn rentree maakte.

AZ, dat met Simon Poulsen, Erik Falkenbrug en Charlison Benschop startte, moest de handen dichtknijpen met de 2-0 ruststand, want doelman Erik Heijblok voorkwam erger. Heracles startte fel en kreeg goede kansen. Thomas Bruns was al na zeven minuten trefzeker op een voorzet van Xander Houtkoop, even later zette Glynor Plet (foto) de marge op twee.

Andrej Rendla maakte direct na rust zijn rentree, maar dat was slechts van korte duur. Tien minuten later kreeg hij rood. En daardoor was het ook meteen gedaan met alle aanvallende kracht van Heracles. De ploeg werd niet meer gevaarlijk. AZ wél. Maar het doelpunt in de slotminuut van Mitchell te Vrede bleek te laat om van grote betekenis te zijn.

Scoreverloop: 8. Bruns 0-1, 24. Plet 0-2, 90. Te Vrede 1-2.
Gele kaarten: Vejinovic (Heracles Almelo).
Rode kaarten: 57. Rendla (Heracles Almelo)
Heracles Almelo: Tegelkamp, Souhuwat, Te Wierik, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Bruns (46. Rendla), Vejinovic, Almubaraki (61. Cairo), Plet, Houtkoop (75. Nieuwboer)