Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Kwetsbaar Heracles boekt remise in seizoensouverture

Geplaatst op 6 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

WAALWIJK – Heracles Almelo heeft het seizoen geopend  met een zwaar bevochten remise. In een matig duel, waarin de gehavende Almelose ploeg zonder de geblesseerden Birger Maertens en Mark Looms moest aantreden, zorgden Everton en Plet voor een geflatteerde 2-0 voorsprong. Het leek vervolgens op een zuivere zege af te stevenen, totdat Antoine van der Linden Rick ten Voorde onnodig onderuit haalde en met rood het veld moest verlaten. Robert Braber schoot de toegekende penalty binnen. En in een hectische slotfase kopte Ten Voorde de gelijkmaker binnen: 2-2.

RKC had vrijwel de hele wedstrijd het initiatief, maar het Almelose vizier was scherper. De ploeg zocht de kleedkamer halverwege op met een 1-0 voorsprong, nadat Marko Vejinovic een vrije trap panklaar neerlegde voor Everton. RKC creëerde de beste kansen, maar Remko Pasveer was zonder twijfel de beste man van het veld. De goalie leek niet te passeren. Tien minuten voor tijd leek Heracles de zege definitief veilig te stellen, Glynor Plet rondde bekwaam af na een dieptepass van Lerin Duarte (2-0).

Heracles gaf de overwinning in dat opzicht weg. Antoine van der Linden haalde Rick ten Voorde met een onervaren actie onderuit. Had de verdediger niet ingegrepen, dan was de aansluitingstreffer er hooguit gekomen, maar dan had Heracles in de slotfase niet met tien man gestaan en volgende week gewoon weer kunnen beschikken over Van der Linden. De actie van de verdediger luidde nu niet alleen de openingstreffer van Braber uit een penalty in, maar ook een hectische slotfase en bovendien nog meer personele problemen voor volgende week.

Promovendus RKC boekte uiteindelijk, gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd, een verdiend gelijkspel. Het zure gevoel in het Almelose kamp moet in de manier waarop liggen. Heracles oogde lange tijd onzeker, was zelfs lange tijd te initiatiefloos, maar had de 2-0 voorsprong in de laatste tien minuten nooit meer weg mogen geven. Hoe onverdiend het ook was geweest: Heracles had met drie punten kunnen – en misschien wel moeten-  terugreizen naar Almelo.

Scoreverloop: 31. Everton 0-1, 80. Plet 0-2, 86. Braber 1-2 (penalty), 89. Ten Voorde 2-2
Geel: Van Peppen en Braber (RKC Waalwijk) Vejinovic, Douglas en Plet (Heracles Almelo)
Rood: 85. Van der Linden (Heracles Almelo)
RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Ramos (81. Van Hout), Drost, Van Peppen, Auassar, Braber, Duits, Ten Voorde, Castillion, Meijers
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Te Wierik, Van der Linden, Ter Horst (74. Jallo), Quansah, Overtoom (60. Duarte), Vejinovic, Douglas, Armenteros, Everton (68. Plet)

Archieffoto Everton Ramos da Silva (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief