Looms: ‘Eclatante overwinning was vooral onze verdienste’

Geplaatst op 26 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Vooraf hadden Heracles Almelo en Vitesse beiden 25 punten. Twee teams die op papier aan elkaar gewaagd zijn. Maar na negentig minuten voetbal bleek het verschil veel groter dan de ranglijst deed vermoeden. Heracles was oppermachtig en stuurde het Arnhemse vreemdelingenlegioen met 6-1 nederlaag huiswaarts.

Het was niet de grootste overwinning uit de geschiedenis van Heracles (4 november 1962 won Heracles met 7-1 van De Volewijckers), maar dat mocht de pret in het Polman stadion niet drukken. Mark-Jan Fledderus, die werd uitgeroepen tot man of the match, kon na afloop zijn geluk niet op. ‘Dit is een heerlijke overwinning. Vitesse is een directe concurrent en daar winnen we met 6-1 van. Dat is natuurlijk fantastisch.’

De wedstrijd kwam in de eerste helft langzaam op gang, maar de middenvelder had geen moment het idee dat zijn ploeg niet zou winnen. ‘Ik vond ons vanaf het begin de betere ploeg. Ook voor het doelpunten hadden wij al een paar aardige mogelijkheden gehad. Na het doelpunt zijn we blijven drukken en hebben we dik verdiend gewonnen.’

In en rondom het stadion was de vraag na de eclatante overwinning vooral of het de zwakte van de gasten was, of het prima spel van de thuisploeg. Fledderus vond dat op beide van toepassing. ‘Vitesse heeft prima individuen, die allemaal goed kunnen voetballen, maar het is een bij elkaar geraapt zooitje. Als je tegen zo’n ploeg op voorsprong komt, knakt er iets en daar hebben wij met goed voetbal optimaal gebruik van gemaakt.’

Mark Looms zorgde voor de eerste Almelose treffer, die de monsterzege inluidde. De verdediger prees na afloop de prestatie van het team. ‘Je hoort nu de geluiden dat Vitesse heel slecht was, maar er mag ook wel eens worden gezegd dat wij ontzettend goed hebben gespeeld. We wisten dat het een belangrijke wedstrijd was en vanaf de eerste minuut zaten wij er bovenop.’

In het nieuwe jaar presteert Heracles goed en de stijgende lijn kreeg vanavond een mooi vervolg, beseft ook Looms. ‘Je ziet dat wij in uitwedstrijden ook goed spelen. We hebben ons in de laatste uitwedstrijden vergeten te belonen, maar vanavond viel alles op zijn plek.’