Looms was benieuwd naar reactie: ‘Dat zag er goed uit’

Geplaatst op 11 april 2012 door   ·   Geen reacties

BREDA – Heracles Almelo-verdediger Mark Looms was benieuwd naar de reactie van zijn ploeg, na de verloren bekerfinale tegen PSV (3-0). De Almeloër blikte met tevredenheid terug op de 2-1 overwinning bij NAC, waar Heracles oppermachtig was. ‘Wij speelden goed, maar zij scoorden’, oordeelde Looms over de eerste helft, toen zijn ploeg nog tegen een 1-0 achterstand aankeek. ‘Ik was heel benieuwd hoe wij uit de bekerfinale zouden komen. Dat zag er goed uit. De agressiviteit was er’, aldus Looms na de 2-1 overwinning.

De duels zaten kort op elkaar en hoewel de voorbereiding op de wedstrijd tegen NAC een dag na de bekerfinale al begon, kenmerkte de sfeer zich nog tot een dag voor de wedstrijd in teleurstelling. ‘We hebben twee dagen gehad om ons op te frissen voor de wedstrijd tegen NAC, wat een moeilijke partij is. Het heeft goed uitgepakt voor ons. Ik had al in de rust het gevoel dat we zouden winnen’, zegt Looms. ‘In de eerste helft speelden we goed. Aan het eind zakten we iets in, hadden we wat minder grip, maar ik dacht: Als we zo blijven spelen, heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop. Dat gebeurde gelukkig.’

Heracles heeft door de zege weer aansluiting gevonden bij het linkerrijtje. De play-offs is het nieuwe doel. ‘Daar moeten we voor gaan’, zegt Looms. ‘We spelen goed en we hebben er de kwaliteiten voor.’