Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Merkel, Jakubiak en Leemhuis blijven bij Heraclieden

Geplaatst op 8 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Ook het komende seizoen maken de middenvelders Alexander Merkel, Sebastian Jakubiak en Niels Leemhuis deel uit van de selectie van Heracles. De optie in het contract met middenvelder Merkel is gelicht, de contracten met Jakubiak en Leemhuis zijn verlengd. Alle drie blijven tot de zomer van volgend jaar in Almelo.

Merkel speelde tot dusverre 31 officiële wedstrijden voor de Almeloërs. Zijn prestaties leverden hem een oproep voor het nationale elftal van Kazachstan op, waarmee hij twee interlands speelde. Jakubiak en Leemhuis gelden als talentvolle spelers, al stonden ze dit seizoen vanwege blessures en hersteltijd vaak langs de kant. ‘Hun capaciteiten staan echter buiten kijf en we vertrouwen erop dat die volgend seizoen weer tot uiting komen’, meldt technisch directeur Tim Gilessen

Heracles kon met verdediger Bart van Hintum geen overeenstemming bereiken over een nieuwe verbintenis. Het aflopende contract van de aan FC Den Bosch verhuurde Vincent Vermeij wordt door Heracles niet verlengd. De optie tot koop in de huurovereenkomst is door FC Den Bosch niet gelicht. De 24-jarige spits kwam augustus 2016 over van De Graafschap, speelde 52 officiële wedstrijden en maakte vijftien doelpunten in het shirt van Heracles. Ook voor Tim van de Berg (zes officiële duels) en Zeki Erkilinc (één officiële wedstrijd) wacht eveneens is het bij Heracles Almelo afgelopen. De contracten van beide 21-jarigen werden in een eerder stadium al formeel opgezegd en worden niet verlengd.

Afscheid
Komende zondag, na afloop van de thuiswedstrijd tegen Excelsior, neemt Heracles afscheid van Van Hintum, Vermeij, Van de Berg, Erkilinc en ook van Wout Droste, van wie al eerder bekend werd dat hij de club na dit seizoen verlaat.

FOTO: Alexander Merkel (@HeraclesAlmelo)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief