Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

NEC – Heracles 1-1 (0-0) – Analyse door Ludo van Denderen

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

28 januari 2011

Analyticus: Ludo van Denderen

Het was een wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Na afloop zeiden beide trainers dat het gelijke spel terecht was.

In de eerste helft kon je goed zien dat de spelers moeite hadden om het spel te maken op het bevroren veld. Hierdoor was er weinig goed voetbal. NEC probeerde het spel wel te maken, maar Heracles speelde voornamelijk met de intentie om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Dat was duidelijk te zien en daardoor was de eerste helft een saaie bedoeling.

Na de 1-0 werd de wedstrijd iets opener. Heracles moest natuurlijk en kroop direct na de goal iets meer uit haar schulp. Het hoogtepunt was het doelpunt van Fledderus (foto), maar daarna was het direct ook over met de pret. Heracles beperkte zich weer tot verdedigen en NEC kon daar weinig gevaar tegenover zetten.

Voor de amusementswaarde geef ik een vier. Het was een hele saaie wedstrijd en de kou maakte het alleen maar onaangenamer. Fledderus krijgt de titel man of the match, maar dan vooral op basis van die prachtige treffer. Sterren deel ik vanavond niet uit. Er was geen een speler die ook maar een beetje opviel.

Amusementswaarde: 4

Man/Vrouw of the match: Mark-Jan Fledderus
Scoreverloop: 52. Vleminckx 1-0. 63. Fledderus 1-1.
Scheidsrechter: Sanders
Bezoekersaantal: 12500
Geel: NEC: Zimling, Schöne, Amieux. Heracles: Looms, Fledderus.
Opstelling NEC: Cillessen, Will, Otten, Zomer, Amieux, Chatelle (77. Fejzullahu),Sibum, Goossens, Zimling, Schöne, Vleminckx.
Opstelling Heracles: Pasveer, Breukers, Maertens, v.d.Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros (83.Plet), Everton (60. Vejinovic).

Ludo van Denderen is journalist bij het AD

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief