Maandag 26 februari 2024
Twentesport

NEC-Heracles Almelo 3-2 (1-0) – Analyse door Johan Inan

Geplaatst op 11 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Heracles speelde weer het voetbal dat we van de club gewend zijn, gedurfd en aanvallend. Dit resulteerde in een spectaculaire wedstrijd.

De Almeloërs begonnen sterk aan de wedstrijd. De spelers van NEC wist niet wat hen overkwam. Er werd goed positiespel gespeeld tot aan de voorhoede. Vaak ontbrak het dan aan een nauwkeurige eindpass waardoor de ploeg niet echt gevaarlijk werd. Door het overheersende spel van Heracles wachtte het publiek eigenlijk op een treffer van de uitclub. Een beetje tegen de verhouding was het NEC dat de score opende. Ondanks de 1-0 achterstand bij rust, leek er geen vuiltje aan de lucht.

Een onverwachte tegengoal leek Heracles niet af te schrikken. Het duurde weliswaar even voordat zij de klap konden verwerken, maar in het begin van de tweede helft pakte de ploeg de draad weer op. Met name in de eerste twintig minuten van deze helft was Heracles heer en meester. Een periode die kan worden betiteld als, ‘de Armenteros-show’. Misschien is dit ietwat overdreven, maar de spits was in topvorm. Een onterecht afgekeurde goal en een stuk of drie opgelegde kansen voor deze Zweed gaf de rest van het team het gevoel dat zij de wedstrijd weer onder controle hadden.

Toen Samuel Armenteros alsnog zijn verdiende doelpunt maakte, had ik het gevoel dat Heracles over de Nijmegenaren heen zou lopen. Dit gevoel werd nog meer bevestigd toen dezelfde speler zorgde voor de voorsprong, acht minuten later. Hierbij moet worden opgemerkt dat NEC in dezelfde periode een kans kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken door de score naar 2-0 te tillen. Dan was het duel waarschijnlijk anders verlopen.

Misschien is het slordigheid, of weet het team nog niet goed om te gaan met drie verdedigers, maar het komt vaker voor dat Heracles een wedstrijd als deze uit handen geeft. Ik denk dat de ploeg uit Almelo nog niet goed genoeg de balans heeft gevonden in het huidige systeem, want Heracles geeft bij balverlies zeeën van ruimte weg. Elke tegenstoot is dan levensgevaarlijk. Leroy George maakte gebruik van dit probleem bij de tegenstander. Hij bracht zijn team weer op gelijke hoogte. Op dat moment begon het publiek achter haar ploeg te staan. De hoop leefde op in Nijmegen en NEC rook drie punten.

Vlak nadat Bosz had besloten toch maar met vier verdedigers te gaan spelen, gebeurde dat wat ik al had zien aankomen. Het werd 3-2. Daarna was de ploeg uit Almelo niet instaat om een tegenoffensief op te zetten. Naar mijn idee had dit voornamelijk te maken met het feit dat Armentros, die in bloedvorm verkeerde, naar de flank werd verplaats. Hij moest plaats maken voor Geoffrey Castillion. Een keuze die ik niet helemaal begreep. Hierdoor werd het gevaar voorin minder en wist Heracles nog weinig te creëren.

Het was jammer om te zien dat een sterker spelend Almelo met lege handen huiswaarts keerde. Ik ben er van overtuigd dat wanneer de ploeg enkele slordigheden uit haar spel haalt en went aan de 3-4-3 methode van Bosz, zij nog een leuk seizoen tegemoet gaat. Iets dat misschien tekenend voor de wedstrijd was en wat nog meer bewijst dat Heracles de overhand had, was dat al na 17 minuten zeven spelers van NEC naar de kant liepen om water te drinken. Als je als ploeg de tegenstander onder de duim hebt, doe je jezelf tekort met nul punten.

Wat betreft de man van de avond, Samuel Armenteros. Deze jongen is klaar voor de volgende stap. Ik zie hem al twee jaar lang vooruitgang boeken. Hij is altijd aanspeelbaar, lijdt weinig balverlies en gelukkig begint hij ook eindelijk te scoren. Er zit een goede kop op dus ik denk dat hij een verstandige keuze zal maken wanneer hij eventueel van club verwisselt.’

NEC-Heracles Almelo 3-2 (1-0).
Scoreverloop: 24. Ten Voorde (1-0), 48. Armenteros (1-1), 56. Armenteros (1-2), 71. George (2-2), 76. Ten Voorde (3-2).

Toeschouwers: 12.000
Geel: Te Wierik (Heracles Almelo)

Amusementswaarde: 8.
Sterren: Armenteros (1x).
Man of the match: Armenteros.

Opstelling NEC: Babos, Will, Van Eijden (64. Van der Eijden), Breuer, Amieux, George (90+5. Tutuarima), Pálsson, Platje, Koolwijk (88. Roorda), Rieks, Ten Voorde.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda, Bruns, Vejinovic, Overtoom (84. Everton), Duarte, Gouriye (65. Castillion), Armenteros, Pedro.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief