Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Nieuwkomer Daryl van Mieghem ziet zijn geduld beloond worden

Geplaatst op 19 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Kwame Quansah deed het, Darl Douglas en Glynor Plet ook. En in het verleden nog veel meer Amsterdammers. Ze staken op enig moment het land over en tekenden een contract bij Heracles. Daryl van Mieghem is de zoveelste Amsterdammer die Heraclied is geworden.

Maar wie is ineens die Daryl van Mieghem? De 21-jarige onbekende nieuwkomer voetbalde zijn gehele jeugd voor AFC. In het seizoen 2008-2009 maakte hij de overstap van de A1 naar de senioren en werd direct toegevoegd aan de A selectie. Samen met Leandro Kappel wende hij langzaam aan het seniorenvoetbal en het seizoen erna volgde het kampioenschap in de hoofdklasse A, waarin hij een belangrijk aandeel had.
In het begin van het afgelopen seizoen excelleerde Van Mieghem direct vanaf de eerste wedstrijd in de topklasse tegen Dijkse Boys. Met twee doelpunten en uitstekend spel waren alle ogen op hem gericht. Het wemelde op sportpark Goed Genoeg van de scouts en de kranten stonden vol van de snelle buitenspeler van AFC.  Ook topklasser Quick’20 herinnert zich de snelle en technisch vaardige aanvaller. In de uitwedstrijd (Quick verloor met 3-1) scoorde Van Mieghem en kreeg hij een strafschop toen hij in kansrijke positie onderuit gehaald werd.
Alle aandacht legde de aanvaller altijd naast zich neer. IJsselmeervogels wilde hem naar Spakenburg lokken, maar de jonge Amsterdammer nam zich voor dat hij alleen in zou gaan op een aanbieding als een club uit de eredivisie zich zou melden.  Hij sprak met de technische commissie van AFC af dat hij naar een club uit de eredivisie zou gaan of dat hij Mister AFC zou worden.

Zijn geduld werd beloond, Heracles heeft hem gestrikt.  Bij de Amsterdamse club zeggen ze: ‘AFC verliest geen speler maar heeft er een AFC’er in de eredivisie bij’. Zeker is ook, zo meldt een fervente volger van Van Mieghem, dat Heracles er een aantal fans uit Amsterdam bij gekregen heeft.

(Foto: Daryl van Mieghem als speler van AFC)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief