Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Ongeïnspireerd Heracles laat in Tilburg met zich Sollen

Geplaatst op 2 december 2017 door   ·   2 Reacties

TILBURG/ALMELO – Op alle fronten is Heracles vanavond in Tilburg afgestraft. Er werd met 3-1 verloren van Willem II. Dik verdiend. De eretreffer viel in de slotfase, toen de Almeloërs al kansloos waren, want geen moment in de wedstrijd geweest.

De ploeg begon, wellicht afgemat door de lange reis, abominabel en stelde Fran Sol al in de vierde minuut van de wedstrijd in staat te scoren. En dat was bovendien al de tweede kans van de wedstrijd voor Willem II. Zo’n wedstrijd dus.

Vanaf de aftrap straalde de ploeg van trainer John Stegeman niets uit; een litanie kondigde zich al snel aan. Na dik een kwartier stond de thuisploeg met 3-0 voor en was de wedstrijd gespeeld. Na de treffer van Sol was het twee keer de handig-attente Bartolomew Ogbeche die keeper Bram Castro passeerde, als afronder van aanvallen waarbij telkens de dekselse Sol betrokken was. Sol was de kwelgeest die de Heraclieden stelselmatig voor schut zette.

Op een schotje van Reuven Niemeijer na konden de Almeloërs er weinig tot niets tegenover zetten. Ze speelden met een driemansdefensie en die overmoed kwam op bezoek bij de tricolores vóór de val.
Dat het enige doelpunt van Heracles uit het niets viel en op een moment toen het al veel te laat was, een paar minuten voor het eindsignaal tekende de wedstrijd, net zoals het feit dat de net ingevallen debutant Sebastian Jakubiak de maker was.

Willem II-Heracles 3-1 (3-0)
Scoreverloop: 4 Sol 1-0, 13 Ogbeche 2-0, 21 Ogbeche 3-0, 86 Jakubiak 3-1
Opstelling Heracles: Castro, Wuytens, Van den Buijs, Hardeveld, Duarte, Pelupessy, Niemeijer, Monteiro (86 Jakubiak), Kuwas (46 Vermeij), Gladon, Peterson (46 Breukers)
Opstelling Willem II: Branderhorst, Heerkens,Lachman, Lewis, Tsimikas, Rienstra, Chirivella, Azzaoui (88 Crowley), Haye (81 El Hankouri), Ogbeche, Sol.
Arbiter: Makkelie

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Piet says:

  Het lachertje van het afgelopen weekend
  “Heracles Almelo’.
  Wat een stel prutsers, ander woord kan ik niet verzinnen.
  Daar zit je dan met je seizoenskaart te kijken naar een wedstrijd waar de ene fout op de ander wordt gestapeld. Schokkend om dit te zien. Spelend op deze wijze is Heracles Almelo een degradatie kandidaat.

 2. Jeroen says:

  Piet het was dramatisch zaterdag, maar voor degradatie komen andere clubs in aanmerking….Die zijn nog slechter!
Archief