Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Overgang Oldenzaler Tim Breukers naar FC Twente nu officieel

Geplaatst op 16 april 2012 door   ·   4 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente maakte het vandaag officieel bekend. Tim Breukers speelt vanaf volgend seizoen voor de Enschedeërs en gaat dus na vijf jaar weg bij Heracles. ‘Breukers heeft in de eredivisie laten zien een sterke verdediger te zijn’, luidde de korte motivering van Twente-coach McClaren voor het aantrekken van de 24-jarige Oldenzaler. Breukers debuteerde in december 2007 voor Heracles in de wedstrijd tegen Feyenoord. Gestaag werkte hij zich op tot basisspeler en eenmaal op een vaste plaats terechtgekomen, bleef hij zich ontwikkelen onder trainers als Gertjan Verbeek en Peter Bosz. Medio 2012 is hij transfervrij. FC Twente lijfde hem in.
Breukers werd opgeleid bij Quick’20. In juli 2007 begon hij bij Heracles en speelde inmiddels ruim 120 competitiewedstrijden voor de zwartwitten.

Foto: rechts Tim Breukers in duel met zijn oud-plaatsgenoot Derk Boerrigter.
(foto Sportfoto Regio twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. John says:

  Verkeerde keuze van FC Twente. Al weer dus. Heb wel mijn twijfels over het beleid bij de club. Veel geld voor Fer en Tadic uitgeven lijkt niet altijd tot succes. Investeer in goede backs en niet in een “houten klaas” als Breukers.

 2. Jeroen says:

  John, Tim Breukers komt gratis de Grolsch Veste binnen lopen, wat wil je nog meer. Hij zit bovendien ook niet in de salariscategorie van Douglas, De Jong en Chadli. Een koopje voor Twente, niet zo zeuren.

 3. Leon van Dijk says:

  Heracles heeft met Van Dijk al een opvolger in huis..

 4. John says:

  Het gaat er niet om dat hij gratis is. Hij kan niet voetballen maar puur de bal naar voren knallen. Ik weet zeker dat het niks wordt met Breukie. Te stijf. Kijk naar de top in NL daar lopen niet zulke stijve harken rond. Souplesse dat is het woord, dan kom je er.
Archief