Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Peter Bosz na ruime zege: ‘We toonden veerkracht’

Geplaatst op 10 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Peter Bosz, de trainer van Heracles, loofde na afloop van de thuiswedstrijd tegen Willem II (4-1) zijn ploeg, maar ook de uiteindelijke opbrengst. ‘Het was een belangrijke wedstrijd. Al we hadden verloren, hadden we weg kunnen zakken naar de dertiende, veertiende plaats. Zouden we winnen, dan zouden we wellicht negende staan.’ Toen alle wedstrijden gespeeld waren, bleek Heracles inderdaad op de negende plaats terecht gekomen te zijn. ‘Je zag het na de rust, we speelden niet zo goed, er had toen meer ingezeten, maar mijn spelers wilden waarschijnlijk de punten op zak houden. Al met al ben ik tevreden. Bij vlagen speelden we fantastisch’, aldus Bosz die na de beginfase niet rustig op de bank had gezeten. Willem II nam immers de leiding door een treffer van Niek Vossebelt. ‘Maar daarna toonden we veerkracht, was er volop beweging en konden we genieten van een paar mooie doelpunten. Je zag ook bij Willem II de twijfel bij de centrale verdedigers, die niet wisten of en hoe ze moesten doordekken. De tweede goal van ons, gescoord door Thomas Bruns, was fantastisch, doelde de coach op het fraaie voorbereidende werk van middenvelder Vujicevic en gelegenheids-midvoor Vejinovic (foto).

Jurgen Streppel, de coach van de Tilburgers, zag dat zijn ploeg voor kwam te staan en qua spel ook de overhand had, maar ook dat Heracles terug kwam en scoorde. ‘We gaven het eerste doelpunt weg, gingen steeds minder vaak de duels aan en hielden het speelveld te groot. Dan loop je achter de feiten aan bij Heracles’, had Streppel gemerkt.

Foto: Marko Vejinovic (midden) kaatst, Bruns (buiten beeld) rondt af. Links ziet Sofian Akouilli vol afschuw wat er gaat gebeuren. Op de achtergrond constateert Tim Cornelisse hetzelfde.
(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief