Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Peter Bosz niet bang voor aanvallend sterk Vitesse

Geplaatst op 22 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo treedt komende zaterdag ook tegen Vitesse aan in een opstelling met drie verdedigers. Trainer Peter Bosz neemt het risico tegen het aanvallend sterke elftal van trainer Fred Rutten en wil op die manier het publiek in Almelo opnieuw vermaken. ‘Ik ga geen risico uit de weg’, vertelde de oefenmeester in aanloop naar de wedstrijd.

Sinds de winterstop wijzigt Bosz zijn elftal nog wel eens. De ene wedstrijd treedt de ploeg aan met een viermansverdediging en de week erop kan het ook maar zo dat er drie verdedigers opgesteld worden. ‘We hebben wel overwogen om tegen Vitesse met vier verdedigers te spelen, maar ik denk dat het interessant zal zijn om met drie verdedigers tegen hun aanvallers te spelen.’

Onder die aanvallers is ook eredivisietopscorer Wilfred Bony aanwezig. De Ivoriaanse spits schoot voorlopig al negentien keer raak, maar ook dat is voor Bosz geen reden om een extra verdediger op te stellen tegen de ploeg uit Arnhem. ‘Volgens mij is die voorlopig de topscorer omdat hij al zijn doelpunten scoort tegen ploegen met vier verdedigers’, lacht Bosz het mogelijke gevaar van de Ivoriaan weg.

Overigens kan Bosz beschikken over een volledig fitte selectie, waarbij dan de kanttekening moet worden geplaatst dat Darryl van Mieghem en Jeroen Veldmate nog niet volledig wedstrijdfit zijn. ‘Het is haast een luxeprobleem’, vertelt Bosz. ‘Tijdens de afsluitende partij van vrijdag moesten we zelfs één iemand langs de kant laten staan om elf tegen elf te kunnen spelen, haha.’

Bij Vitesse is Theo Janssen nog geschorst en zijn Davy Pröpper en Gael Kakuta nog geblesseerd. Hoogstwaarschijn krijgt Japanner Max Havenaar opnieuw het vertrouwen vanaf de linksbuitenpositie in de wedstrijd die zaterdag om 18.45 uur in het Polman stadion begint.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief