Peter Bosz: ‘We hebben verdiend verloren’

Geplaatst op 10 september 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Peter Bosz vond dat zijn ploeg tegen Ajax bij vlagen goed mee had gedaan, dat er meer ingezeten had, maar vond uiteindelijk wel dat zijn ploeg verdiend verloren had. ‘Ajax voetbalde beter, speelde het positiespel heel goed en had bovendien het geluk dat de gelijkmaker net voor de rust viel. Wij gingen daardoor anders de kleedkamer in. Toen in de tweede helft de 2-1 uit het niets viel, speelden zij dat goed uit. Bij 3-1 was het over voor ons’, vond Bosz die echter kort voor het einde weer opveerde toen Glynor Plet de tweede Almelose treffer voor zijn rekening nam. ‘Toen zij een overigens belachelijke rode kaart kregen, hadden we nog wat hoop, maar de tijd was kort. Het werd spannend, maar het lukte niet meer.’

Frank de Boer (foto) memoreerde ook die laatste paar hectische minuten. ‘Ik zat met samengeknepen billen op de bank. Zeker na die rode kaart, die in mijn ogen te zwaar was. Er zijn wel meer van dat soort overtredingen gemaakt. Maar goed, we kwamen onnodig in de problemen. Zonde. Dat moet niet’, aldus de trainer van Ajax die de uitwedstrijd naar Heracles als een psychologisch moeilijk duel aanmerkte. ‘De meeste spelers hadden net internationaal gespeeld en het kunstgras zijn we niet gewend.’ De Boer zag Heracles na 25 minuten beter worden en de leiding nemen. ‘We waren niet attent. Ze hadden die corner goed ingestudeerd. We moeten daar sneller op anticiperen. Gelukkig scoorde we net voor de rust de gelijkmaker en gingen daardoor anders de kleedkamer in.’
Hij had de eerste twintig minuten na de rust een gelijkwaardig duel gezien en ook dat Ajax na de 1-2 heer en meester was. Vandaar dat hij baalde van de slotminuten, zoals reeds beschreven.