Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Peter Bosz weet niets van buitenlandse belangstelling en maakt zich zorgen over nieuwbouw stadion

Geplaatst op 23 december 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Peter Bosz ontkende. Zijn naam viel de afgelopen dagen als mogelijke trainer van een Japanse club Omiya Ardija, hij zou ook kandidaat zijn bij een club in de Bundeliga en bij het Franse Evian zou Bosz eveneens als trainer/coach aan de slag kunnen. Desgevraagd ontkende Bosz met een van deze clubs in de slag te zijn. ‘Ik heb nog een contract tot medio 2014 en ben zeer tevreden hier met de spelersgroep en de staf. De club is innovatief en ik leer veel. Als ik eventueel een stap ga maken, moet het een enorme stap vooruit zijn’, zei hij. Of dat in het buitenland is of in Nederland, maakt me niet uit.’ De link tussen de FC Evian Thonon Gaillard begreep Bosz wel. ‘Ik heb eind jaren 80 samen met de huidige coach Pascal Dupraz gevoetbald bij SC Toulon’, vertelde hij. Overigens voetbalde Bosz ook in Japan (bij JEF United) en bij Hansa Rostock in de Bundesliga.

Stadion
Voorlopig echter richt de Apeldoorner zich op Heracles, maar maakt zich daarbij wel zorgen over de club. ‘Sinds ik hier weer begonnen ben in 2010 is de begroting steeds een beetje lager geworden. Het nieuwe stadion moet er per se komen. Daar maak ik me ook zorgen over. Dat stadion is van levensbelang voor de club, anders spelen we over een jaar of zes in de eerste divisie. Ik raak bepalende spelers kwijt en moet weer jonge spelers inpassen. Daar komt bij dat ik er maar 25 heb. Dat is sowieso al te weinig. Het is allemaal minimaal. Daarom moet dat stadion er komen.  Ik denk dat er buiten de club weinig mensen zijn die positief zijn over het nieuwe stadion, dat er weinig mensen zijn die beseffen hoe positief de uitstraling is van deze club. Almelo is in den lande vooral bekend door Heracles. Ik mag hopen dat de mensen van de gemeente dat ook eens een keer begrijpen.’

Spelers
Bosz betwijfelde na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle ook of hij op 2 januari dezelfde spelers weer zal aantreffen op het trainingsveld dan de laatste maanden. Voor een aantal is belangstelling van andere clubs. Dat geldt voor spelers als Everton, Armenteros, Vejinovic en Overtoom die met het laatste contractjaar bezig zijn, maar ook voor anderen die nog een contract hebben tot 2014 en verder, maar die door clubs gevolgd worden. Zo zou Lerin Duarte hoog op het lijstje van PSV staan en zou er belangstelling zijn voor Ben Rienstra.
‘Maar ik moet het eerst zien. Er was in de afgelopen  jaren wel vaker belangstelling voor onze spelers, maar uiteindelijk gebeurde er niets’, zei Bosz die hoopt dat de club anticipeert als het wel wel gebeurt. Intussen hebben de Slowaak Jaroslav Navratil en de Belg Mathias Schamp al een contract getekend. Navratil is eerst een half jaar op proef. ‘Daarna kunnen we zeggen of hij bevalt.’ Overigens sluiten Dario Vujicevic en wellicht ook Jeroen Veldmate na langdurig blessureleed weer aan bij de selectie.

In de nieuwe TwenteSport Magazine staat een groot interview met Peter Bosz waarin zijn visie en ook zijn privéleven uitgebreid aan bod komen.

(Foto Remco Homan)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief